Trendurile de amenajare interioară a locuinței avansează an de an, cu pași repezi, pentru a se mula perfect nevoilor omului modern, mereu foarte ocupat, al cărui cel mai mare dușman – timpul – îl presează din toate părțile. Ți s-a întâmplat și ție, probabil, ca rutina zilnică, numărul mult prea mare de ore petrecute lucrând (acasă sau la birou) și problemele cotidiene să te copleșească atât de mult încât să ajungi să te gândești cu nerăbdare la sfârșitul zilei doar pentru a sări cât mai repede în pat să te odihnești. Și atunci cum rămâne cu relaxarea și cu distracția pe care le meriți din plin după atâta muncă?

Ei bine, designerii de interior au venit cu o soluție genială în acest sens – amenajarea, acasă sau la birou, a unei camere 2 în 1, în care să poți lucra când ai treabă, dar să te și destinzi și distrezi când îți dorești.

Iată câteva modalități simple, dar eficiente, pentru amenajarea unei camere 2 în 1:

Alegerea mobilierului multifuncțional

Camera 2 în 1 trebuie să înglobeze într-un mod cât mai armonios atât elemente necesare desfășurării optime a unei zi productive de lucru, cât și lucruri care te relaxeze și să distreze ori de câte ori simți nevoia. Din acest motiv, ai nevoie de piese de mobilier multifuncționale. Un birou potrivit pentru o astfel de încăpere este cel compus din două corpuri, în formă de L. Cu unul de acest tip, te poți folosi de un corp exclusiv pentru muncă, iar pe celălalt îl poți utiliza să pui gustări, pahare etc. Măsuțele de cafea potrivite acestui context sunt cele formate din trei piese de mărimi diferite, cum sunt cele de pe Homelux.ro, de exemplu. Acestea au calitatea de a se putea ascunde una sub cealaltă când lucrezi, iar apoi le poți împrăștia prin toată camera când începe petrecerea. Pe lângă acestea, într-o cameră 2 în 1 trebuie să ai cel puțin două fotolii extensibile (obligatoriu) și câteva taburete cu spațiu de depozitare. Dacă spațiul permite, nu strică și o canapea micuță sau un colțar de dimensiuni reduse extensibil. Mai ai nevoie de un corp modular cu multe rafturi și sertare și, opțional, de câteva comode.

Citeste si...
Îţi place şoriciul? Atunci trebuie să ştii asta!

Recuzita pentru relaxare și distracție

Dintr-o cameră 2 în 1 nu trebuie să-ți lipsească nimic. Foarte folositor este și un mini frigider. Acesta îți va fi util și pe timp de zi, când lucrezi, iar spre seară va deveni indispensabil pentru răcirea câtorva cutii de bere, a unor sticle de vin și a sucurilor. Accesoriile pentru servirea băuturilor și a gustărilor se pot depozita în spațiile închise ale corpului modular. O plasmă de dimensiuni moderate și un sistem audio bun îți vor fi utile și în timpul prezentărilor planurilor de lucru și al ședințelor, dar mai ales după programul de lucru, când vei vrea să vezi un film bun, să joci ceva cu prietenii, să asculți muzică sau să faceți karaoke. Din camera 2 în 1 nu trebuie să lipsească jocurile – cărți, rummy, șah, table și altele, care vor fi “ascunse” în spațiile de depozitare al taburetelor. Pe lângă acestea, îți mai trebuie și un sistem de iluminare multicolor.

Gata, camera ta 2 în 1 este amenajată ca la carte. Nu-ți mai rămâne decât să te bucuri de noul spațiu multifuncțional fabulos care este doar al tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.