La doar câteva zeci de minute după publicarea raportului MCV de către Comisia Europeană, Guvernul Cioloş precizează într-un comunicat că doreşte un termen pentru eliminarea mecanismului.

Asta, cu toate că, în conformitate cu comunicatul de presă elaborat de Guvern, ”Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) publicat miercuri de Comisia Europeană reconfirmă progresele continue şi constante înregistrate de România în toate domeniile evaluate”.

„Considerăm că recunoașterea progreselor din raportul MCV ar putea fi subliniată mai clar prin introducerea unei perspective de finalizare a acestei monitorizări de către Comisia Europeană”, se menționează în documentul elaborat de Guvern. ”Astfel, având în vedere concluziile pozitive ale raportului, considerăm că există premisele finalizării procesului MCV prin internalizarea obiectivelor mecanismului la nivelul autorităților române, de exemplu, în structura Strategiei Naționale Anticorupție. Reformele prevăzute de MCV, inclusiv lupta împotriva corupţiei, sunt şi trebuie în continuare întreprinse în primul rând pentru societatea românească, dincolo de reperele stabilite prin acest mecanism de cooperare și verificare. Angajamentul Guvernului de a îndeplini aceste obiective, în beneficiul societăţii româneşti şi al cetăţenilor români, este unul puternic şi fără echivoc”, precizează Guvernul.

Citeste si...
Radu Mazăre va fi liber de Paşte!