Bugetul pe 2019, in aer ! Vezi cum e posibil asa ceva .Senatorul PNL Florin Cîțu a anunțat că va propune Biroului Executiv al partidului atacarea Legii bugetului pentru 2019 la Curtea Constituțională, precizând că „în toate variantele deficitul structural nu scade la 1% așa cum cere Constitutia Romaniei”.

„Nu mai este niciun dubiu acum. Bugetul României este făcut praf. Bugetul pentru 2019 nu respectă Constituția. Probleme mari la datelor pentru 2018. Iar pentru 2019 nu există încă soluții pentru a reduce deficitul bugetar. În acest moment Vâlcov îi ordona lui Teodorovici să nu mai amane și să prezinte un buget cu un deficit pe cash mai mare de 3% din PIB pentru 2019! În toate variantele deficitul structural nu scade la 1% așa cum cere Constituția României. Și în acest an voi propune în BEX atacarea bugetului la CCR. Trebuie să-i oprim cu orice preț”, a scris Florin Cîțu, marți pe Facebook.

Citeste si...
Campanie pentru reducerea TVA la carne. Preşedintele Romalimenta: În toată Europa există TVA diferenţiat care dă populaţiei posibilitatea să se hrănească sănătos, la preţuri acceptabile

Bugetul pe 2019, in aer

Referitor la buget, președintele PNL, Ludovic Orban a somat, marți, Guvernul să transmită Parlamentului proiectul bugetului de stat până pe 14 ianuarie și le cere liderilor PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru aprobarea Legii bugetului pe 2019.

PNL a mai solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare pentru adoptarea proietului privind bugetul de stat pentru anul 2019, dar și pentru dezbaterea în procedură de urgență a OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Bugetul pe 2019, in aer

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, duminică, faptul că proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna aceasta și discutat în Parlament la începutul lunii februarie, după întâlnirile cu partenerii sociali.

MFP a precizat că proiectul de buget a fost întârziat de amânarea discutării în CSAT survenită în decembrie, care a „scos din calendar” procesul de adoptare a actului normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.