Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii Victor Costache să îi prezinte un raport foarte amănunţit cu privire la tragedia petrecută la Spitalul Floreasca, unde o femeie a fost arsă în timpul unei operaţii, iar duminică a murit.

Premierul Ludovic Orban: Din păcate, pacienta a decedat ieri seară. Transmitem condoleanţe familiei. Avem un raport preliminar al Corpului de Control, care prevede o cascadă de nereguli deosebit de grave.

Vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător sa nu se mai întâmple în niciun spital din România.

Vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, i-a spus premierului ministrul Sănătăţii.

Ministrul a adăugat că a trimis Corpul de Control, DSV, Inspecţia sanitară de Stat pentru a stabili cum s-au petrecut evenimentele.

Un raport final va fi prezentat la începutul săptămânii viitoare, a dat asigurări Victor Costache.

„Vă solicit un raport foarte amănunţit, care să surprindă toate amănuntele încă din momentul primei operaţii, cum a apărut actul adiţional la protocol, de ce s-a decis utilizarea acelui dezinfectant… sunt extrem de multe amănunte care trebuie edificate.

Să fie un control cât se poate de exigent!”, a transmis premierul, în şedinţa de Guvern.

Citeste si...  Povestea, neromanţată, a lui Orban al 8 liberal ce a ocupat funcţia de preşedinte PNL

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Poliţia Capitalei deschisese o anchetă după ce s-a aflat că pacienta a fost arsă în 22 decembrie, dar, în urma decesului ei, dosarul va fi preluat de Serviciul Omoruri.

Azi va fi făcută şi autopsia pentru a se stabili cauza morţii cu exactitate.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit ce s-a întâmplat, a depus şi el o plângere la Parchetul General.

Femeia era în comă indusă. Ea suferise arsuri pe 40% din suprafața corpului în timpul intervenției chirurgicale.

Medicii au folosit în cazul ei pentru dezinfectare o soluție care conține foarte mult alcool, iar apoi, la scurt timp, bisturiul electric. O metodă greșită, spune secretarul de stat din Ministerul Sănătății, care urmărește cazul.

Abia la o săptămână după incident, autoritățile au anunțat anchete: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.