Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, câştigă un milion de dolari în fiecare zi, fără să facă prea mari eforturi, scrie Business Insider.

dolari

Bill Gates, cu o avere estimată de Forbes la 80,2 de miliarde de dolari, are 300 de milioane de dividende la Microsoft, valorea unui dividend din portofoliul de acţiuni Microsoft crescând în ultimul an la 1,24 dolari.

Asta înseamnă că Bill Gates are venituri pasive de 370 de milioane de dolari pe an de la Microsoft, ceea ce înseamnă puţin peste 1 milion de dolari pe zi. Asta fără a pune la socoteală acţiunile pe care soţia lui Bill Gates, Melinda, le are şi ea la Microsoft.

Din 2008, Bill Gates nu se mai implică activ în conducerea Microsoft, preferând să se dedice fundaţiilor sale caritabile, însă este în continuare preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei şi oferă în continuare sfaturi celor care îl succed la conducerea Microsoft.

Conform ultimului top Forbes, Bill Gates este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 80,2 de miliarde de dolari, urmat de mexicanul Carlos Slim Helu (79 miliarde) şi Warren Buffett (67,5 miliarde).

Recent, fundaţia Bill şi Melinda Gates a donat 50 de milioane de dolari luptei împotriva Ebola.

Citeste si...
Miliardarul Bill Gates vorbește despre pandemia de COVID