Apelul public facut duminica de Traian Basescu la Klaus Iohannis, pe Facebook, a ramas fara niciun rezultat, iar deciziile politice luate de presedinte si de premier l-au revoltat pe fostul presedinte. Prin urmare, Traian Băsescu a reacţionat, luni, după ce noul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a depus jurământul la Cotroceni pentru functia de ministrul al Finantelor. Reamintim ca fostul preşedinte îi transmisese, cu o zi înainte, un mesaj lui Klaus Iohannis în care îi cerea să nu accepte nominalizarea lui Teodorovici având în vedere că acesta a votat, în Senat, împotriva arestării lui Dan Şova. Băsescu îl avertiza pe Iohannis că „a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevărului este un semnal care vă trimite înapoi la Grivco şi în braţele turnătorului Felix”. In stilul sau care deja a inceput sa nu mai mire opinia publica, presedintele Iohannis a preferat sa ignore total apelul lui Basescu, asa ca nu a comentat in niciun fel demersul acestuia si nici nu a dat vreo replica.

Citeste si...  Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea noilor miniştri ai Guvernului Ponta IV

Basescu

„Cu jurămîntul depus de Teodorovici, asta e. Punct şi de la…vara lui 2012, ÎNAINTE !”, a scris pe Facebook, Traian Băsescu, după ce Eugen Teodorovici a depus jurământul. Aceasta a fost singurul comentariu in loc de concluzie la ceea ce fostul presedinte postase duminica pe Facebook:
„Domnule preşedinte Iohannis, Înţeleg că v-aţi înţeles cu V.V.Ponta pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici la Finanţe. Şi eu am făcut erori. Poate nu aţi ştiut că s-a opus reţinerii şi arestării lui Dan Şova pentru falsificarea probelor.
Dar astăzi cînd ştiţi acest lucru din imaginile de la Gîndul, a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevărului, este un semnal care vă trimite înapoi la Grivco şi în braţele turnătorului Felix.
Vă rog, rămîneţi pentru români cel din 16 noiembrie 2014. Toţi avem nevoie de speranţă, inclusiv un fost preşedinte.”