Un tânăr de 30 de ani din Vaslui a fost arestat, joi, de Judecătoria Huşi, sub acuzaţia de distrugere, după ce a provocat un incendiu puternic în Vama Albiţa, dând foc maşinii sale, în care fuseseră descoperite ţigări de contrabandă, flăcările extinzându-se la o clădire şi la alt autoturism.

catuse_spaga_bran_75645400

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, şoferul şi-a incendiat propria maşină, cu care intrase în ţară din Republica Moldova, în momentul în care autoturismul se afla în garajul special amenajat în Vama Albiţa pentru controale amănunţite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autorităţile de frontieră au dispus efectuarea unei verificări a întregii maşini după ce fuseseră descoperite mai multe pachete cu ţigări de contrabandă într-un locaş din bordul maşinii, asupra tânărului existând suspiciuni cu privire la implicarea sa în traficul transfrontalier de ţigări.

„În momentul descoperirii ţigărilor, şoferul maşinii s-a dus imediat spre portbagajul acesteia, de unde a scos o sticlă cu un lichid inflamabil, pe care l-a aruncat pe bordul maşinii, în zona ţigărilor descoperite, provocând un incendiu puternic, care s-a extins şi la un alt autoturism aflat în garajul alăturat. În timpul incidentului, nicio persoană nu a fost rănită, pentru stingerea incendiului fiind necesară intervenţia unui echipaj de pompieri. În urma incendiului, au fost distruse atât maşinile, cât şi cele două garaje în care acestea se aflau”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Nelu Zaharia.

Citeste si...
Arhiepiscopul Argeșului și Mușcelului susine că IPS Pimen a fost dus cu elicopterul pentru o simplă răceală