Cătălin Dancu, avocatul lui Gheorghe Ștefan, arestat în Dosarul Microsoft, spune că nu există nicio dovadă că în conturile primarului de Piatra Neamţ au intrat 4 milioane de euro. Dancu susţine că Pinalti a „căzut ca prostul” în această afacere, „e un ageamiu total” şi crede că, dacă „3-4 băieţi veseli” vor mai bârfi, s-ar putea să urmeze şi alte „reţineri răsunătoare”. În plus, Dancu spune că nu știe cine este Elena pe care Dorin Cocoș a sunat-o și care apare în stenograme.

udrea_pinalti_27942700

Cătălin Dancu spune că nu se aştepta la arestarea lui Gherghe Ştefan şi va contesta decizia instanţei supreme.

„Datele existente în dosar nu confirmă niciun transfer de 4 milioane de euro nici in mod direct, nici in mod indirect în beneficiul lui Gheorghe Ştefan. În privinţa lui Gabriel Sandu, sunt date evidente cu privire la plăţi şi sume de bani care au fost date. Când spun asta mă refer la autodenunţul făcut de dl Boştină cu privire la transferul sumelor de bani.

Este vorba de un singur off-shore, acest DD Development. Se știe cine este proprietarul real, se ştie cine este semnatarul tuturor contractelor, tuturor plăţilor. (…) Nu este nicio legătură între Gherghe Ştefan şi acest off-shore.  Nu ştim de unde DD Land împreună cu alt off-shore a generat transferul acesta de 4 milioane. Partenerul din România al acestui individ, Decebal Draghici, a evidenţiat o serie de nereguli în plăţi, ceartă între ei cu privire la aceste plăţi, în care Gheorghe Ştefan nu numai că nu cunoaşte, habar nu a avut  pentru că sunt off-shore-urile lor. (…) Unde apare Ștefan primar cu 4 milioane de euro, fraţilor, în operţiunea Microsoft cred că nu știe decât Dumnezeu. Eu ca avocat nu știu”, a spus Dancu.

Avocatul a precizat că a aflat de situaţia ministrului Gabriel Sandu din autodenunţul lui Doru Boştină: „Toată noaptea audierile şi confruntările cerute de Gheorghe Ştefan, documentele care ne-au privit pe noi ne-au privat de posibilitatea timpului fizic de a vedea celelalte documente. De unde am aflat de situaţia lui Sandu pentru că Sandu nu a fost audiat în prezența noastră. Din autodenunțul lui Boştină şi prezentat în audierile din instanţă”.

Avocatul a mai precizat că Gheorghe Ștefan nu are nicio interceptare telefonică în Dosarul Microsoft, nu există nici un SMS, un e-mail sau vreun înscris.

Întrebat dacă ştie cine este Elena, de care vorbeşte Dorin Cocoş în stenograme, Dancu a răspuns: „Nu știu cine e această Elenă din dosar. Rămâne să se stabilească cine este doamna Elena”.

„Eu cred că Ștefan a căzut ca prostul. Cred că relaţiile de prietenie şi anturajul lui îl generează în această discuţie a computerelor.  Este ageamiu total. Nu avea ce să discute el de licențe IT, de software.. (…) Noi știam din iunie despre acest dosar. Atunci era vorba de o sumă de 3 milioane de euro. A tratat-o cu indiferentă pentru că a spus că nu are nicio legătură. (…) Eu cred că dacă lucrurile merg în această direcție, s-ar putea să mai existe 3-4 băieți veseli care să bârfească, să vorbească și o să ne pomenim că şi alţii vor face obiectul unor reţineri răsunătoare”, a declarat Dancu.

Citeste si...  Liviu Dragnea se bagă în seamă cu Antenele. Îl ameninţă pe Cioloş. Grav!