Populaţia din judeţul Botoşani a fost avertizată, sâmbătă, în premieră, prin sistemul RO-ALERT, cu privire la posibilitatea apariţiei unor fenomene periculoas meteorologii au emis Cod portocaliu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis avertizarea după ce meteorologii au emis Cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase – vijelie puternică, rafale de vânt 80 – 90 km/h, grindină de mici dimensiuni.

„Luaţi măsuri de adăpostire, nu staţionaţi sub arbori şi reţele electrice, conduceţi cu prudenţă”, este mesajul RO-ALERT.

Furtuna a făcut deja ravagii în Moldova.

În şapte localităţi din Bacău, trei mii de familii nu au crent electric. Pe drumul naţional care leagă Botoşaniul de Dorohoi se circulă pe un singur fir, după ce un arbore s-a prăbuşit peste şosea. Pompierii încearcă acum să mute copacul de pe şosea.

Citeste si...  S-au inventat ochelarii care te scapă de rău de mașină

La Suceava, o ploaie torenţială care nu a durat mai mult de un sfert de oră a dat peste cap traficul în zona gării Burdujeni. Canalizarea nu a mai făcut faţă debitului uriaş de apă, iar parcarea gării a ajuns să semene cu un lac.