Portalurile online sunt o alternativă digitală la metodele tradiționale de căutare a locurilor de muncă. Este adevărat că transformarea digitală nu încetează să vorbească despre roboți, interviuri video, CV- uri video … dar, de câțiva ani în urmă, internetul ne oferă o alternativă excelentă la modul obișnuit de a lăsa CV-ul pentru companii și la încercarea de a face o primă impresie bună. Internetul a înlocuit metodele tradiționale de căutare a locurilor de muncă cu noi tehnici.

În acest sens, vorbim despre portalurile online cu oferte de locuri de muncă. Există mai multe opțiuni atunci când vine vorba de găsirea de locuri de muncă. Avantajele lor sunt multe și variate, de aceea vom analiza avantajele implicate în găsirea de locuri de muncă prin intermediul acestor tipuri de platforme.

Din propria casă

Acesta este unul dintre avantajele mari pe care le au portalurile online de locuri de muncă. Nu mai trebuie să mergeți de la companie la companie, cu CV-ul în mână. Puteți evita posibilele inconveniente, căutând locuri de muncă de casă și aplica rapid pentru oferta dorită. Aveți nevoie doar de un computer cu conexiune la internet și în câteva minute sau chiar secunde veți aplica pentru locul de muncă dorit.

Nu este nevoie de mobilitate națională sau internațională

În raport cu punctul precedent, un alt avantaj al acestor platforme este că puteți aplica la oferte care nu se încadrează în sfera dvs. geografică – oraș / regiune. Puteți locui în nordul României și puteți căuta de lucru în Constanța, de exemplu. Puteți consulta oferte de locuri de muncă din București, locuind în Brașov. Puteți aplica pentru locuri de muncă din toate colțurile țării fără a fi nevoie să vă mișcați din camera de zi.

Un proces rapid

Viteza este o altă caracteristică atunci când căutați de lucru online. Întregul proces de a merge la companii și timpul pierdut în a localiza persoana potrivită, a vorbi cu ea și a lăsa CV-ul sunt aspecte prețioase în lumea actuală, caracterizată de un ritm atât de rapid. Timpul înseamnă bani.

Comunicare mai bună

Atunci când căutați de muncă prin intermediul platformelor online, comunicarea este, de asemenea, mai bună. Așa cum am mai spus, faptul că trebuie să stați de vorbă cu mai multe persoane pentru a găsi persoana responsabilă de gestionarea CV-urilor sau de selectarea personalului poate fi incomod: fie pentru că persoana este ocupată, fie pentru că nu are timp să primească vizite. Prin internet, procesul este digital și mult mai direct și bun. În plus, comunicarea ulterioară este, de asemenea, optimizată, deoarece de obicei companiile stochează datele furnizate de cel care solicită un loc de muncă.

Un CV mai versatil

Pe multe dintre portalurile online, candidatul are posibilitatea de a încărca mai multe modele de CV-uri, cu intenția de a-și adapta cunoștințele și experiența la oferta în cauză. De exemplu, există diferențe între aplicarea la un loc de muncă la care se cere calificare și aplicarea la unul la care nu este nevoie de calificare. Există date precum permis de conducere, vehicul propriu etc., care nu sunt cerute de toate companiile care oferă locuri de muncă, așa că este o informație care poate fi omisă. Se pot include și altele mai importante, optimizând astfel CV-ul.

O căutare mai amplă și mai precisă

Aceste platforme de recrutare online includ de obicei filtre în sistemul lor de căutare. Locația, salariul, tipul de contract … puteți include chiar și cuvinte cheie care vă vor optimiza căutarea. În acest fel, căutarea este îmbunătățită și se adaptează mai bine la ceea ce căutați. În plus, vă permite să vă extindeți căutarea de oferte: de exemplu, dacă sunteți jurnaliști, puteți căuta cuvântul cheie „jurnalist”, dar și „jurnalism”, „comunicare”, „audiovizual”, „rețele sociale”.

Dacă, de exemplu, căutați de lucru într-un supermarket sau mall folosiți cuvântul cheie lucrător comercial. De asemenea, dacă vreți să lucrați cu jumătate de normă în București căutați folosind cuvântul cheie joburi part time București.

După cum puteți observa, căutarea unui loc de muncă prin intermediul portalurilor online de locuri de muncă are o serie de avantaje interesante de care merită să țineți cont. Succes în găsirea locului de muncă ideal!

Citeste si...  Liiceanu  a făcut brutărie la...librărie