Bogdan Licu, prim adjunctul PICCJ a confirmat faptul ca dosarele privind posibile fapte de coruptie comise la Transgaz, in perioada in care director era chiar fratele Laurei Kovesi, zac la DNA de 2 ani. Informația a fost prezentată de Lumea Justiției.

Din cele spuse de Bogdan Licu reiese ca la nivelul DNA se afla nu un singur dosar privind posibile fapte de coruptie comise la Transgaz, ci 3. Doua dintre ele sunt la DNA-Alba Iulia, fiind deschise in 2014, iar cel de-al treilea este la DNA-Structura centrala, fiind deschis in 2015.

„Cauzele nu au fost solutionate datorita complexitatii acestora”, a precizat prim adjunctul Procurorului General.

Mai mult de atât, unul din dosare a fost deschis chiar de fostul șef al DIICOT, Alina Bica. Acum, se poate înțelege destul de ușor de ce DNA s-a asmuțit asupra Alinei Bica.

La vremea respectivă, verificarile efectuate de Corpului de control al premierului Ponta au vizat perioada in care fratele Laurei Codruta Kovesi, Sergiu Lascu, detinea o functie de director adjunct la Transgaz. Mai exact, acesta era director adjunct la Directia Tehnologia Informatiei si Comunicare. Cu alte cuvinte, posibilele fapte de coruptie identificate de Corpul de control ar fi fost savarsite chiar in perioada in care fratele sefei DNA era director adjunct pe la Transgaz. Si inca un aspect interesant: in perioada supusa verificarilor, Transgaz era condusa de Florin Muntean, fost deputat PDL, cel mai bun prieten al lui Vasile Blaga, un personaj despre care senatorul Valer Marian afirma ca este un apropiat al tatalului Laurei Kovesi, fostul procuror Ioan Lascu.

Citeste si...
Adevărul despre ROŞIILE din magazinele româneşti. Incredibil! Uite cum se ÎNROȘESC în câteva ore

Alina Bica a făcut și câteva dezvăluiri pe această temă în presa străină. Spre exemplu, în Euroreporter, Alina Bica spunea:
„Ei bine, acum măcar am o explicaţie pentru atacurile asupra mea în felul ăsta. Dar asta nu mă ajută prea mult”, spune ea cu amărăciune. Ar fi acţionat diferit dacă ar fi ştiut că deschide un caz împotriva fratelui şefei DNA? „Nu. Doar îmi făceam treaba. Tot ar fi trebuit să deschid cazul, dar poate că aş fi informat procurorul general despre situaţie sau aş fi pregătit un raport în care aş fi prezentat atitudinea doamnei Kovesi ca nefiind corectă procedural”, a opinat Bica.

Totul a pornit după ce în toamna anului 2012, Alina Bica deschisese un dosar împotriva lui Sergiu Lascu, de la Transgaz. La vremea respectivă, nu părea nimic neobişnuit în asta, dar domnul Lascu este fratele Laurei Kovesi, şefa DNA, şi femeia din spatele arestării din 2014, a Alinei Bica. În 2012, Bica nu ştia de legătura dintre cei doi. Îi este greu acum să nu vadă răzbunarea ca principal motiv în acţiunea DNA-ului împotriva sa.