Argint Coloidal: Remedii, Utilizări & Beneficii Pentru Sănătate

0

Considerat un remediu eficient pentru multe probleme de sănătate, argintul coloidal este o soluţie formată din particule mici de argint suspendate într-o bază lichidă. De regulă, se administrează pe cale orală, însă există si sub alte forme precum spray sau creme.

Argintul a fost utilizat în medicină de secole şi se credea că acesta poate vindeca absolut orice afecţiune, de la tuberculoză la artrite, herpes etc. Chiar şi astăzi există specialişti ce consideră că argintul coloidal oferă beneficii asupra sănătăţii, întărind sistemul imunitar şi prevenind anumite infectii.

Cum se utilizează argintul coloidal

Multe persoane aleg să folosească argint coloidal pentru guta, întărirea sistemului imunitar, tratarea infecţiilor fungice, prevenirea răcelilor, a zonei zoster sau herpesului.

Argintul este un antimicrobian puternic şi eficient atunci când este aplicat pe piele, ceea ce înseamnă că poate distruge microbii. Acesta este şi motivul pentru care unii producători il folosesc pentru fabricarea bandajelor.

Cum acţionează argintul coloidal

Argintul poate distruge microorganismele fără să distrugă celulele umane. Cercetătorii încă încearcă să înţeleagă mecanismele din spatele proprietăţilor antimicrobiene ale argintului.

Beneficiile pentru sănătate

În urma unor ample cercetări, s-a constatat că aplicarea unguentelor pe bază de argint direct pe piele are anumite efecte benefice. O parte din beneficii sunt: proprietățile sale antimicrobiene, ajută la vindecarea rapidă a rănilor, este un posibil tratament pentru acnee, folosit în tratarea conjunctivitelor la nou-născuţi.

Argintul coloidal ajută la tratarea infecţiilor fungice, virale şi bacteriene.

Efectul antibacterian

Argintul coloidal este unul dintre cele mai populare tratamente antibacteriene. Testele efectuale au demonstrat că argintul coloidal poate trata o mare varietate de bacterii, iar acest fapt a condus la începerea utilizării sale în anumite produse de îngrijire şi tratamente precum cremele pentru răni, pansamente şi echipament medical.

Efect antiviral

Cei care caută să descopere toate beneficiile argintului coloidal spun că ar trebui să profităm de una dintre acestea deja demonstrată: efectul antiviral. Anumite studii au demonstrat că anumite tipuri de nanoparticule din argint ajuta la distrugerea compuşilor virali. Cantitatea de nanoparticule dintr-o soluţie pe bază de argint coloidal poate varia.

Efect antifungic

Despre argintul coloidal se mai spune că poate trata infecţiile fungice. O testare efectuată a demonstrat că acesta poate împiedica creşterea anumitor tulpini de ciuperci.

Stimulează vindecarea ţesuturilor

Atunci când este utilizat ca un pansament local, argintul coloidal este eficient în tratarea multor probleme ale pielii precum răni, arsuri, zgârieturi, eczeme sau cicatrici. Argintul are efect antibacterian şi ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor.

Întăreşte sistemul imunitar

Argintul coloidal este un bun aliat al sistemului imunitar, datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antivirale şi antiinflamatoare. Administrarea zilnică ajută la prevenirea răcelilor, gripelor, virozelor, infecţiilor respiratorii, digestive sau ale pielii. Când simţi că sistemul imunitar este slăbit, poţi apela la argintul coloidal ca la un tratament naturist pentru întărirea imunităţii.

Tratează sinuzita şi răcelile

Tratamentul cu argint coloidal sub formă de spray nazal, poate fi cel mai bun remediu pentru tratarea sinuzitei. Acesta va trebui administrat de două ori pe zi, timp de 10 zile pentru a-şi face efectul sigur şi eficient de tratare a sinuzitei. Totodată, datorită proprietăţilor antivirale şi antiinflamatorii, argintul coloidal este, de asemenea, un adjuvant eficient în tratarea răcelilor şi gripei.

Care sunt efectele secundare care pot apărea

Atunci când este luat pe cale orală, aplicat pe piele sau injectat, argintul coloidal are anumite riscuri, de aceea este important să ţineţi cont de recomandarea medicului înainte de administrare. Argintul care se află în produsele fabricate pe bază de argint coloidal ajung să fie depozitate în organe precum piele, ficat, splină, rinichi, muşchi şi creier. Acest lucru poate duce la o culoare a pielii ireversibilă, într-o nuanţă albăstruie care se manifestă prima dată la nivelul gingiilor. Poate de asemenea stimula producerea melaninei la nivelul pielii, iar zonele expuse la soare se vor decolora treptat.

Citeste si...  Drenajul limfatic întărește imunitatea și reduce colesterolul