Liberalii decid astăzi cine îi va reprezenta în cursa prezidenţială. Deşi sondajele îl dau învingător detaşat pe actualul lider, Klaus Iohannis, Crin Antonescu nu se dă bătut. Desemnarea se va face prin vot.

646x404345132_89089600

Klaus Iohannis este cel mai bine clasat candidat al PNL în cursa prezidențială, arată datele unui sondaj de opinie realizat de IRSOP la comanda PNL, cu o zi înainte de desemnarea candidatului la Prezidențiale în Delegația Permanentă.

Potrivit cercetării IRSOP, realizată în perioada 10-17 iulie, pe un eșantion de 1.400 de oameni, Klaus Iohannis este cel mai clasat concurent al Opoziției în turul doi al cursei prezidențiale contra lui Victor Ponta.

Astfel, în turul doi al prezidențialelor, Victor Ponta ar obține 49%, Klaus Iohannis – 43%, procentul celor care spun niciunul sau nu răspund fiind de 8%.

Fostul președinte al PNL a refuzat să participe la întâlnirea informală a liberalilor pe tema rezultatelor sondajelor pentru desemnarea candidatul la președinție.

COZMIN GUȘĂ, despre sondajul PNL: Crin Antonescu este o figură tragică
În varianta nr. 2 Victor Ponta – 53%, Crin Antonescu – 29%, nu știu, niciunul/nu răspund – 18%.

În ceea ce privește opțiunea de vot pentru partide, PSD este creditat cu 39%, PNL – 18%, PDL – 11%, PMP – 8%, PPDD- 6%, UDMR – 4%.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI și are o marjă de eroare de +-2.5%.

Citeste si...  Se modifică ora oficială a României?