La scurt timp dupa ce parea decis sa nu se mai implice deloc in viata politica, nici macar prin comentarii, Crin Antonescu a renuntat la tacerea autoimpusa si a inceput sa faca declaratii socante. Dupa ce a pus sub semnul intrebarii, sambata seara, dorinta reala a lui Victor Ponta de a candida la Cotroceni, spunand ca nu crede nici ca l-a impins partidul de la spate dar ca in viata unui om apar „tot felul de factori de influenta”, fostul lider PNL mai spune si ca, in momente-cheie ale unor modificari la legislatia penala, Victor Ponta nu a avut curajul sa isi asume direct o pozitie si un punct de vedere si ca aceasta ‘fofarlica’ a inceput sa-l caracterizeze.
91883
”După părerea mea, Victor Ponta greșește și are o atitudine politicește imorală. A vrut să treacă legea amnistiei când era la mii de kilometri distanță,  vrea să modifice Codul Penal punând câțiva oameni, sigur poate nu cei mai recomandați, să facă aceste modificări. N-are curajul să asume și să spună clar ceea ce eu am spus, atunci când eram în pozițiile respective. Este cu totul deplasat scandalul, agitația, istericalele, pardon de cuvânt, care-i cuprind pe unii pentru că niște parlamentari pun în discuție modificarea unor legi. Indiferent care. E dreptul lor. Fofârlica asta începe să-l caracterizeze pe Victor Ponta în momente cheie. Cred că este principalul impediment ca Victor Ponta, altfel nu lipsit de calități, să urce o treaptă mai sus ca om politic”, a declarat Crin Antonescu la B1TV.
 
Declaratiile fostului lider PNL vin la scurta vreme de la decizia sa, anuntata in cadrul Consiliului National, de a se retrage din viata politica si de la refuzul ulterior de a mai sta de vorba cu jurnalistii. Nu au trecut nici doua saptamani de cand Antonescu a refuzat sa dea interviuri la marele eveniment al liberalilor si le-a spus ziaristilor: „de acum am scapat de voi”. Intre timp, pare sa nu-i placa nici actuala postura asa ca a mai „indulcit” tonul fata de presa, in scopul de a-si face auzite parerile despre actualii lideri politici. Primul pe lista a fost Victor Ponta. 
Citeste si...  Cătălin Tolontan. Când Monica Macovei greșește