ANM că Vineri, avem incă o zi caniculară şi stres termic accentuat, în regiunile sudice şi în cele sud-estice.

ANM anunță că după-amiaza, vin averse consistente în sud-vestul, sudul, estul şi în centrul tării iar maximele vor fi cuprinse între 26 de grade în Bucovina şi 36 de grade în sudul ţării.

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea şi Bărăgan, căldura va fi greu de suportat şi astăzi. Temperaturile urcă spre 37 de grade la umbră, dar valorile resimţite sunt cu mult mai mari. Spre seară se adună norii şi aşteptam ploi care pot fi torenţiale.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă vreme călduroasă, caniculară după prânz. Din a doua parte a zilei se înnorează, o să plouă şi se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, temperaturile mai scad faţă de ziua trecută şi scăpăm de caniculă. Ploile vin în majoritatea zonelor şi vor fi însoţite de fenomene electrice, vijelii şi, izolat, grindină.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş predomină vremea frumoasă, se ating 30 de grade la amiază. Pe spaţii restrânse apar câteva averse, cu tunete şi fulgere.

În ţinuturile vestice, se anunţă vreme călduroasă şi însorită, cu 33 de grade în termometre. În Banat, din a doua parte a zilei, vor fi perioade cu instabilitate şi ploi zgomotoase.

În Transilvania, urmează încă o zi călduroasă, însă mai pe seară se adună norii şi o să plouă local. Temperaturile vor ajunge pe la 31 de grade.

În Oltenia, arşiţa va fi greu de suportat şi astăzi. Temperaturile ajung pe la 35 de grade şi disconfortul termic va fi ridicat. Din a doua parte a zilei creşte instabilitate şi aşteptam averse cu fenemene electrice, vijelii şi e posibil să cadă şi grindină.

Căldură mare se anunţă şi în sudul ţării. Pe aici aşteptam valori de 36…37 în Lunca Dunării dar mai pe seara o să plouă şi pe aici.

Vremea în București

În Bucureşti, astăzi avem caniculă şi un disconfort termic ridicat, dar spre seară se adună norii şi cresc şansele de ploaie.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi instabilă şi se răcoreşte. Aversele vor veni mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi doar izolat în rest.
Vremea la mare

Pe litoral, urmează incă o zi foarte caldă. Se ating 32 de grade, cerul va fi variabil în prima parte a zilei, însă mai târziu se strică vremea, o să plouă şi vântul va avea intensificări.

Vremea în următoarele zile

Vineri avem încă o zi caniculară şi un disconfort termic accentuat în sud şi sud-est. După-amiaza, vin averse consistente în sud-vestul, sudul, estul şi în centrul tării.

Sâmbătă, mai scad temperaturile, însă prin sud va fi în continuare foarte cald. Spre seară, se adună norii de ploaie în zona Carpaţilor Meridionali.

Duminică, aşteptam vreme frumoasă, dar călduroasă în sudul ţării. La munte, ploile apar doar trecător.

ANM Luni se anunţă încă o zi frumoasă, însă după amiaza căldura revine în zonele de câmpie şi podiş. Spre seară, în zonele de munte, sunt posibile ploi sporadice.


Citeste si...
Persoanele care au intrat în contact cu italianul ce a vizitat Gorjul nu sunt infectate cu coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.