Analistul politic Ion Cristoiu a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că Viorica Dăncilă, împreună cu echipa ei, împinge Partidul Social Democrat către pierderea identității.

Jurnalistul a explicat joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Partidul Social Democrat era “mai viu, în epoca Dragnea” și că sub cârmuirea Vioricăi Dăncilă acesta se transformă într-un nou USR.

“Din acest punct de vedere, o să spun ceva care ar putea să surprindă. Sigur, PSD-ul de sub Liviu Dragnea a făcut foarte mari greșeli. Însă încep să mă întreb și nu numai eu, am înțeles și mulți lideri PSD, până la urmă aș fi preferat partidul viu al lui Dragnea, era viu, avea identitate, era cu greșeli dar era viu”, a mai declarat acesta în cadrul emisiunii.

Analistul politic este de părere că de când a fost închis fostul lider PSD, Liviu Dragnea, partidul nu se mai diferențiază cu nimic și că nu mai are identitate. Totodată, acesta susține că măsurile luate de premierul Viorica Dăncilă sunt de tipul #rezist și că în ciuda eforturilor de schimbare a imaginii, electoratul USR nu va vota niciodată un candidat PSD la alegerile prezidețiale.

Citeste si...  Ion Cristoiu explică de ce Firea nu este agreată de partenerii strategici

“Acum doamna Dăncilă a zis așa, noi trebuie să nu ne mai diferențiem cu nimic și în consecință dacă ați observat de pe 26 mai noi avem o succesiune de măsuri #rezist. E foarte interesant dar mă duc să votez #rezist nu pe ea”, a explicat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu consideră că Viorica Dăncilă încearcă, prin schimabrea strategiei politice, să transforme PSD într-un nou USR, însă în ciuda eforturilor premierului, electoratul USR nu va vota niciodată un candidat PSD la alegerile prezidențiale.

“Dacă ați observat, tot ce face ea în ultimul timp este transformarea PSD-ului în USR. Dacă ea crede că electoratul PSD va vota un PSD care e un USR-ist se înșală și e foarte important cu toate greșelile, cu tot ce vreți, chiar cu abaterile de politică externă Partidul Social Democrat avea identitate, adică știam că în chestiunea off-shore avea un punct de vedere, că în chestiunea roșiilor avea un punct de vedere care era al acestui partid care sigur intra în confruntare cu PNL, cu USR. “, a explicat Ion Cristoiu.