Rusii au efectuat în ultimele 3-4 zile 15 zboruri cu avioane de transport AN-124 (capacitate 100 t) si Il-76, aducînd corturi si hrana, pentru prima din seria celor 20 de tabere de refugiaţi, pe care Rusia le construieste în nordul Siriei, fiecare cu o capacitate de peste 1.000 de oameni.putin000009_72152000

Rusia a securizat si aeroportul international Bassel Al-Assad din Latakia (Siria), cu subunitaţi de infanterie marina, tancuri si obuziere autopropulsate. Cu scopul de a-l transforma într-o baza de operare necesara instruirii militarilor sirieni pe noile tipuri de avioane de lupta rusesti. Sau pentru utilizarea lui de catre armata rusa în atacarea ISIS.

Citeste si...
Piţipoanca de America s-a deformat după naştere

Presa americana a dezvaluit dislocarea primelor 4 avioane de lupta multirol Su-27 ale rusilor pe aeroportul din Latakia. Totodata, pe acest aeroport ar fi fost instalate si sisteme AA cu raza scurta de acţiune Pantsir S2. Avionul Su-27 a fost conceput sa lupte de la egal la egal cu avionul F-15 american, dispunînd de comenzi de zbor fly-by-wire.