La scurt timp după aflarea numelui celui de-al 45-lea președinte american, oamenii s-au adunat pe străyi pentru a protesta faţă de victoria neaşteptată a republicanului Donald Trump la prezidenţialele americane.

„Avem o voce!”, se putea citi pe pancartele mai multor sute de tineri manifestanţi care s-au adunat în faţa Casei Albe, la Washington, pentru o seară de veghe la lumina lumânărilor pe o vreme ploioasă, denunţând opiniile rasiste, sexiste şi xenofobe, în opinia lor, ale lui Donald Trump.

„Oamenii au dreptate să le fie frică”, a declarat unul dintre organizatori, Ben Wikler, anunţând participanţilor că au ieşit pe străzi manifestanţi în întreaga ţară. „Nu suntem singuri”, au strigat unii dintre tinerii adunaţi în faţa Casei Albe, unde Barack Obama urmează să îl primească joi pe Donald Trump.

Citeste si...  Meteorologii avertizează: Ne asteaptă două săptămâni de vreme schimbătoare şi averse de ploaie

La Portland, în Oregon, au protestat, potrivit presei locale, vreo 300 de persoane care au blocat temporar circulaţia, în timp ce altele au dat foc drapelului american. În Pennsylvania, sute de studenţi de la universitatea din Pittsburgh au defilat pe străzi.media-147875271913192800