Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a răspuns întrtrbări unui ziarist la întrebarea dacă nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România.

Din păcate, spune oficialul american, potrivit News.ro, există o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%

”Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%. (…) Le-am promis şi preşedintelui Iohannis, şi prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% şi astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi ambasadorul american, întrebat dacă în opinia sa există şanse ca România să fie cea de-a 40-a ţară care va intra în programul „Visa Waiver”.

Citeste si...
Editorial. Ce ați avut cu singura bancă de piele din România?

Întrebat dacă putem vorbi de un timeline realist pentru acest proiect, fiind invocate durata de 5-10 luni sau de 5-10 ani, Adrian Zuckerman a răspuns: ”Sper să nu fie 5-10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aş intui că e ceva între aceste date, dar e greu de spus, fiindcă sunt o mulţime de lucruri şi de condiţii care trebuie rezolvate, ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%”.

El a afirmat, în acest context, că cel mai important lucru, în opinia sa, este ca economia României să se dezvolte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.