Politologul Alina Mungiu-Pippidi crede că protestele de miercuri seară din București, Cluj și alte orașe: ar fi fost organizate cu ajutorul serviciilor secrete.

„Societatea civilă reală nu are capacitatea de mobilizare pe reţelele sociale de o asemenea amploarea şi cu o reacţie atât de rapidă”, a afirmat Alina Mungiu-Pippidi. „Sunt ONG-uri care iau bani mulţi şi sunt ataşaţi pe lângă un Doi şi-un sfert, de exemplu”, a spus politogologul la B1TV.

Președintele SAR a mai observat că protestatarii care au manifestat împotriva exploatării de la Roșia Montană a primit un număr uriaș de proteste, în vreme ce alte proteste, pe care le bănuiește că nu au pornit de la societatea civilă, s-au desfășurat fără probleme și amenzi.

Citeste si...
Sute de persoane protestează în faţa Guvernului

Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și amnistie au scos lumea în stradă, miercuri seară! În Bucureşti, mii de persoane au protestat, spunând că de fapt beneficiarii ar fi oamenii politici condamnaţi penal. Oamenii au ieşit în stradă şi în Iaşi, Craiova, Sibiu şi Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.