alina-bicaFosta şefă DIICOT, Alina Bica, a fost eliberată din penitenciarul Târguşor. Potrivit unei hotărâri a Instanței de Judecată, ea a fost plasată în arest la domiciliu. Cu toate acestea, decizia judecătorilor nu are carater definitiv, putând fi contestată de către procurori.

În luna septembrie a acestui an, Alina Bica a fost trimisă în judecată sub acuzația de luare de mită. Aceasta a fost arestată preventiv, iar la 2 septembrie a fost mutată din Arestul Central al Poliției Capitalei în Penitenciarul de Femei Târgșor, din județul Prahova.

Conform rechizitoriului procurorilor, la 8 noiembrie 2014, Alina Bica ar fi primit suma de 17.500 de euro printr-un intermediar,  pe care acesta din urmă a primit-o de la inculpatul Pop Șerban, într-o primă tranșă, urmând ca ulterior să primească un total de 20.000 de euro. Fosta șefă DIICOT a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv, la data faptelor, pentru luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu. Fosta șefă a DIICOT ar fi primit sume considerabile de bani ăn dosarul omului de afaceri Horia Simu, care a fost și el trimis în judecată conform deciziei procurorilor DNA, și arestat preventiv cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Citeste si...  Arma fatală a lui Gabriel Oprea