alina-bicaFosta şefă DIICOT, Alina Bica, a fost eliberată din penitenciarul Târguşor. Potrivit unei hotărâri a Instanței de Judecată, ea a fost plasată în arest la domiciliu. Cu toate acestea, decizia judecătorilor nu are carater definitiv, putând fi contestată de către procurori.

În luna septembrie a acestui an, Alina Bica a fost trimisă în judecată sub acuzația de luare de mită. Aceasta a fost arestată preventiv, iar la 2 septembrie a fost mutată din Arestul Central al Poliției Capitalei în Penitenciarul de Femei Târgșor, din județul Prahova.

Conform rechizitoriului procurorilor, la 8 noiembrie 2014, Alina Bica ar fi primit suma de 17.500 de euro printr-un intermediar,  pe care acesta din urmă a primit-o de la inculpatul Pop Șerban, într-o primă tranșă, urmând ca ulterior să primească un total de 20.000 de euro. Fosta șefă DIICOT a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv, la data faptelor, pentru luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu. Fosta șefă a DIICOT ar fi primit sume considerabile de bani ăn dosarul omului de afaceri Horia Simu, care a fost și el trimis în judecată conform deciziei procurorilor DNA, și arestat preventiv cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Citeste si...  Dragnea, luat peste picior în urma scandalului momentului: 'Adversar FABRICAT'