Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat luni, la Antena 3, că România nu are deocamdată un număr mare de morți din cauza COVID-19.

„Noi nu avem o mortalitate foarte mare în momentul de față. Dacă vă uitați la numărul de decese raportat la numărul de cazuri suntem undeva în jur de 2%, ceea ce nu este neașteptat și este similar cu ceea ce se înregistrase în China la un moment dat și foarte apropiat de ceea ce se înregistrează în Germania.

Noi avem 10-11% persoane vârstnice care sunt infectate. Dacă reușim să menținem acest lucru cred că vom putea să traversăm această perioadă fără pierderi foarte mari și fără supraaglomerarea secțiilor din terapie intensivă”, a spus Alexandru Rafila.

Citeste si...
Mărturia unei vedete care a scăpat din incendiul care a mistuit clubul Bamboo

„Câștigul acestei epidemii, dacă se poate numi așa, este faptul că multă lume devine conștientă de necesitatea unor măsuri igienice și încercăm să ne respectăm mai mult unii pe alții.

Cred că lucrul ăsta se va întâmpla în momentul în care se întrerupe lanțul transmiterii, adică atunci când vom avea un vaccin”, a mai spus Alexandru Rafila.

Încă 193 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, bilanţul îmbolnăvirilor ridicându-se la 4.057, conform datelor anunţate luni de autorităţi.

Cele mai multe cazuri sunt în Suceava – 1.228, urmată de Bucureşti – 566.