Circa 70 de familii din Jitia, judeţul Vrancea, au rămas izolate, la ele putându-se ajunge doar pietonal, după ce apele au distrus un podeţ de pe drumul de acces către localitate. La Buzău, pompierii intervin, vineri dimineaţă, pentru scoaterea apei din mai multe gospodării, afectate fiind localităţile Cislău şi Gherăseni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă, DN 2 N, la km 53, a fost închis temporar în localitatea Jitia din cauza aunui podeţ distrus de apa revărsată a râului Râmnicu Sărat.

Din această cauză, accesul către 70 de gospodării aflate pe malul drept al râului se face pe o punte, doar pietonal, accesul cu maşinile neputându-se realiza.

În judeţul Buzău, pompierii au intervenit în ultimele ore în localităţile Gherăseni si Cislău. La Cislău, apa strânsă de pe versanţi şi care s-a revărsat în zonele locuite a intrat într-o casă, într-un beci şi în 6 curţi. Pompierii au fost ajutaţi să scoată apa mai repede din case şi gospodării şi de către reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si...  OMS anunță că închiderea școlilor și frontierelor nu oprește pandemia, ci doar îi scade ritmul de propagare

La Gherăseni, continuă acţiunile pompierilor pentru scoaterea apei din gospădării.

În judeţul Buzău, în ultimele trei zile au fost cantităţi record de precipitaţii, fiind depăşite mediile lunare.

De exemplu, la staţia de la Costomiru, hidrologii spun că s-au strâns în trei zile de ploi 118 litri pe metru pătrat, în condiţiile în care media lunară la Buzău este de 82 de litri pe metru pătrat, pentru luna iunie.

Pe de altă parte, judeţul Buzău, se confrunta cu o secetă pronunţată, iar ploile căzute în aceste zile nu au făcut altceva decât să acopere deficitul de apă din sol, mai spun hidrologii.