Alertă! Sunt peste 100.000 de mii de români pe litoral, care stau înghesuiți pe plajă fără să respecte vreo măsură de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. Specialiștii fac apel la precauție pentru că acolo se pot forma focare imense.

Pentru cei mai mulți dintre românii de pe litoral, regulile de distanțare parcă nici nu ar exista. În ciuda avertismentelor specialiștilor și a evoluției alarmante a pandemiei, încă sunt oameni care nu cred în existența noului coronavirus.

”Nu există niciun coronavirus, suntem imuni. Nu ne e teamă pentru că nu avem și nu ne speriem”, afirmă doi tineri aflați la intrarea într-un magazin, fără să poarte mască de protecție.

Weekendul acesta, autoritățile de pe litoral au anunțat controale fără precedent. Zeci de inspectori ANPC și polițiști verifică terasele, plajele și hotelurile pentru a ține în frâu aglomerația și petrecerile și pentru a-i convinge pe turiști să păstreze distanța.

Litoralul ar putea deveni focar de Covid-19! Imagini halucinante de la mare
n Costinești, pare că oamenii au uitat de regulile sanitare impuse de autorități. Nu respectă distanțarea socială și nu poartă mască în aglomerații, sezlongurile sunt așezate unele lângă celelalte, la fel și prosoapele de pe plajă. Sunt grupuri foarte mari, de 30-50 de persoane care stau foarte aproape unii de alții.

Alertă! Pe plaja din Costinești, nu au fost prezenți polițiști care să le atragă atenția turiștilor și nimeni nu a semnalat nerespectarea măsurilor. În ciuda faptului că este arborat steagul roșu, mulți turiști s-au aventurat în mare, iar un bărbat a și murit înecat.


Citeste si...
Specialiștii avertizează: La nivel mondial, coronavirusul a infectat 12 milioane de persoane