Liderul Partidului Liberal-Democrat din Republica Moldova, Vald Filat, a anunțat că formațiunea sa va forma o coaliție cu Partidul Democrat şi cu Partidul Liberal, potrivit publicației Ziarul de Gardă, citat de Mediafax.

pdl

„PLDM va face coaliţie cu PD şi PL. Am vorbit cu Lupu şi Ghimpu”, a declarat Filat.

„Nu vom negocia integrarea europeană a Republicii Moldova, viitorul european al Republicii Moldova. Nu vin acum cu condiţii. Ne ştim foarte bine şi cred că această cunoaştere ne permite să nu pierdem timpul cu tatonări, ci să oferim substanţă”, a adăugat Filat.

„Nu pot spune că sunt foarte bucuros de rezultatul PLDM, dar, dacă faceţi o analiză şi vedeţi prin ce am trecut în ultima perioadă de timp, veţi vedea că rezultatul este onorabil. PLDM rămâne cel mai mare partid politic din Republica Moldova. Nu doar proeuropean. Nu mă interesează instituţiile, funcţiile. Alegerile nu au rezoltat problemele ţării, presiunile la care a fost supusă ţara persistă. Manipularea fără precedent din partea mass-media prorusă a fost evidentă. Rezultatul ne permite să continuăm drumul european”, a subliniat Filat.

Citeste si...  Decizia luată de Japonia din cauza vremii nefavorabile