Adrian Năstase, fostul premier al României a reacționat extrem de dura la adresa ambasadorului SUA în România, Hans Klemm după ce acesta a apărut într-o fotografie alături de lideri maghiari și steagul secuiesc.
Adrian Năstase a comentat pe blogul personal gestul lui Klemm, spunând că ambasadorul american „ar trebui invitat la MAE pentru a da explicatii iar ambasadorul român la Washington, George Maior, ar trebui să meargă la Departamentul de Stat pentru a cere explicatii in legătura cu pozitia guvernului american”.

„Mesajele americane indirecte din ultima vreme mi se par ciudate. Ele au vizat principalele “sensibilităti” românesti – unirea cu Basarabia si problemele legate de solicitările autonomiste din Ardeal. Mai intâi, ambasadorul american de la Chisinău a făcut afirmatii brutale legate de perspectivele reunificării iar, apoi, in Covasna, ambasadorul Klemm s-a fotografiat cu steagul “Tării secuilor”. Putem să punem in context si să adăgăm recentul interviu al lui Putin care intreba retoric dacă ar trebui rediscutată situatia (teritoriilor) României si Ungariei, de după război.

Citeste si...  Incredibil! Uite cine e asasinul plătit din Snagov. E pui de colonel

In această situatie, cred că ambasadorul Klemm ar trebui invitat la MAE pentru a da explicatii iar ambasadorul român la Washington, George Maior, ar trebui să meargă la Departamentul de Stat pentru a cere explicatii in legătura cu pozitia guvernului american.

Mai există o variantă. S-ar putea ca Hans Klemm să convoace la ambasadă un număr de oficiali români si să le explice că “statul de drept” nu este in mod necesar un stat unitar si independent, conform “valorilor si principiilor occidentale””, scrie fostul premier pe blog.