Un tren de pasageri s-a ciocnit de un marfar în apropiere de Moscova

 accident

Un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă în apropiere de Moscova, informează marți Reuters și ITAR TASS, care anunță victime.

Un tren de pasageri, care se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, şi unul de marfă s-au ciocnit, marţi, ora locală 12.38, în apropiere de Moscova, provocând cel puţin doi morţi şi mai mulţi răniţi, relatează Russia Today, în pagina electronică.

Serviciul de presă al Departamentului Poliţiei Transporturilor a anunţat că trenurile s-au ciocnit între staţiile Bekasovo şi Naro-Fominsk, situate la circa 55 de kilometri de centrul Moscovei. Patru oameni şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite.

„Accidentul s-a produs la ora 11.38, ora Moldovei, la aproximativ 50 de km de Moscova. Garnitura de tren a fost lovită de un marfar, într-o curbă şi au fost lovite trei vagoane. Nu se ştie cine sunt victimele accidentului feroviar. La Ministerul Transporturilor a fost formată o celulă de criză, iar la locul accidentului se va deplasa un grup de lucru. Încă nu cunoaştem starea în care se află persoanele rănite, suntem informaţi prin telefon”, a declarat pentru publika.md viceministrul Transporturilor, Vladimir Cebotari.

„Astăzi, la ora 12.38 PM (ora locală), un tren de marfă a intrat în coleziune cu un tren de pasageri în regionala de căi ferate Bekasovo-Nara. În urma impactului, trei vagoane de pasageri au sărit de pe şine şi alte 16 vagoane ale mărfarului au deraiat”, anunţă sec un comunicat al Poliţiei Transporturi Ruse, fără a preciza numărul de victime sau circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Acesta a adăugat că echipe de salvare şi medici se află în prezent la locul accidentului, dar nu a precizat numărul victimelor. Potrivit Russia Today, pasagerii răniţi sunt scoşi din vagoane de echipele de salvare.

Citeste si...  VICTOR PONTA și lideri PSD, la NUNTA fiicei primarului din IAȘI