Life

8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a amenaja o locuință

Dacă vrei să îți amenajezi singur locuința, trebuie să știi că este o adevărată provocare. Există multiple lucruri de care nu îți dai seama decât atunci când locuința ta a ajuns la forma finala, cum ar fi lipsa prizelor în locurile cheie, un pat confortabil, un dulap pe măsura nevoilor tale sau un loc de dining prea mic.

Atunci când îți amenajezi locuința și vrei să înfrumusețezi spațiul în care trăiești și să îl faci practic și optimizat nevoilor și obiceiurilor tale, trebuie să știi că personalitatea unei case o poți observa în micile detalii. De cele mai multe ori, o canapea deosebită sau piese de design inedite nu sunt suficiente ca să te facă să te simți acasă.

 

Dacă te pregătești să îți amenajezi locuința și ai câteva idei, dar nu știi care este cea mai bună, ți-am pregătit o listă cu câteva greșeli frecvente pe care nu trebuie să le faci și pe care ar trebui să le știi dinainte să demarezi proiectul, pentru că la final poate fi prea târziu!

 

  1. Nu alegi un stil de design interior care te definește!

Răsfoiește reviste pentru amenajări interioare, citește articole, mergi în showroom-uri, intră pe site-uri de specialitate și inspiră-te! Descoperă un stil care te definește și aplică-l în locuința ta!

 

  1. Nu acorzi suficientă importanță dormitorului

 

Somnul este extrem de important, tocmai în aceasta idee trebuie să știi că patul și pernele reprezintă unele dintre cele mai importante lucruri în care ar trebui să investești. Poți opta pentru paturi matrimoniale tapițatecare nu doar că dau un plus de design dormitorului tău, dar sunt și extrem de comode și suficient de mari încât să îți permită să te odihnești așa cum se cuvine.

 

  1. Lași pe altcineva să decidă pentru tine!

Dacă locuința ta nu este pe gustul tău și nu îți reflectă personalitatea, nu vei putea, cel mai probabil, să te simți cu adevărat acasă. Atunci când deciziile îți aparțin, casa ta te reprezintă pentru că ți-ai pus amprenta pe ea și este locul în care te simți cel mai bine.

 

  1. Asortezi lucrurile și piesele de mobilier în exces!

Contrastele oferă un farmec aparte oricărei încăperi, de aceea sfatul nostru este să renunți la mobilier și accesorii de aceeași culoare, cărora să le asortezi o draperie în aceeași nuanță. Poți alege o piesă de bază, în jurul căreia să începi să creezi o încapere de poveste. De exemplu, pentru living, te poți inspira dintr-o colecție minunată de canapele pentru living moderne, în jurul căreia să începi să adaugi piese de mobilier și accesorii care să o pună în evidență.

 

  1. Nu acorzi suficientă importanță spațiilor în care petreci cel mai mult timp!

Dacă petreci foarte mult timp în bucătărie, alege mobilă de bucătărie care să îți ofere suficient spațiu pentru gătit și pentru depozitare și optimineaz-o în funcție de nevoile tale. Dacă livingul este spațiul în care te simți cel mai bine, alege o canapea confortabilă și adaugă accente și detalii care să te facă să te simți acasă.

 

  1. Nu acorzi importanță prizelor și întrerupătoarelor

Înainte să începi să repari pereții și să îi zugrăvești, fă-ți un plan cu felul în care vrei să așezi mobilierul în fiecare cameră și poziționează prizele și întrerupătoarele în funcție de acest plan, pentru a avea mereu totul la îndemână și a evita prelungitoare și cabluri inestetice prin casă.

 

  1. Investești în lucruri care nu sunt de calitate!

Atunci când alegi piese de mobilier sau elemente de design care nu sunt neapărat de calitate, trebuie să știi că aspectul kitsch iese în evidență și nu într-un mod plăcut. De acord, poți găsi lucruri ieftine care să arate și foarte bine, însă sfatul nostru este să optezi pentru piese de calitate, chiar dacă au prețuri ușor mai ridicate, care vor trece testul timpului și vor arăta bine și peste ani. Economisește pe termen lung.

 

  1. Aglomerezi spațiile cu prea mult mobilier!

Mai ales dacă nu dispui de un spațiu generos, alege doar piese de mobilier cu adevărat necesare și nu opta pentru piese extrem de mari, care “fură” din spațiu și aglomerează inutil camera. Alege mobilier suspendat, care creează senzația de spațiu, optează pentru corpuri “soldat” mai mici de înălțime, care nu încarcă pereții sau alege piese de mobilier modular, care ofera și un plus de design.

blank