Desigur, problemele cauzate de umiditatea excesivă din spații mai mari amenajate sau în curs de amenajare te pot determina să achiziționezi asemenea dezumidificator. Aici putem vorbi de spații mai mari decât cele casnice, cum ar fi depozite, garaje, beciuri sau crame, santiere interioare sau lucrări de amenajare a interioarelor, biblioteci care au nevoie de o anumită umiditate pentru protecția cărților sau muzee care se află în aceeași situație, pentru protecția exponatelor împotriva umezelii accentuate.

Știm cu toții cât de ostilă poate fi umiditatea peste limitele normale, cât de mult poate degrada aproape orice lucru, mai ales dacă persistă și cu greu poate fi combătută prin mijloace empirice sau naturale.

Uite cel puțin 5 motive pentru care să alegi un dezumidificator profesional bun în loc de unul casnic, comercial de capacitate mai mică:

  1. Un dezumidificator profesional de aer poate extrage mai multă apă din aer decât o poate face un dezumidificator casnic, de capacitate mică. În medie un dezumidificator casnic poate scoate între 8 și 20 litri de apă pe zi, în schimb un dezumidificator profesional mediu, sare de 50 de litri (vezi dezumidificator profesional Turbionaire Pro 50) și merge până la aproape 100 litri pe zi (vezi Turbionaire Pro 90). Având o capacitate de dezumidificare mult mai mare, rezervoarele de apă sunt, de asemenea, mult mai generoase, reținând până la golire mulți litri de apă (de regulă între 4 și 8 litri capacitate)

  2. Un dezumidificator profesional este pretabil pentru spații mai mari decât cele casnice, deci, poate fi potrivit pentru garaje, hale industriale, depozite, subsoluri, beciuri generoase și crame de vinuri, muzee și alte asemenea spații în care un dezumidificator casnic este total depășit, chiar dacă se pot pune la lucru mai multe deodată. Nivelul de zgomot este mai mare în cazul dezumidificatoarelor profesionale, nu deranjant, dar având în vedere că sunt concepute pentru a rula un flux mai mare de aer, este de înțeles acest lucru.

  3. Un dezumidificator profesional este special construit să reziste în medii mai dure decât cele casnice. Se simte cel mai bine în aceste medii și datorită construcției mai robuste, dimensiunilor, care chiar dacă nu sunt cu mult mai mari decât dimensiunile dezumidificatoarelor casnice, sunt astfel gândite pentru a asigura mobilitatea sporită, să poată trece cu ușurință peste obstacole (roți robuste supradimensionate) și să reziste la loviturile accidentale, inerente pe șantiere. Mai mult, filtrul de praf, carcasa metalică și vopseaua specifică, rezistentă, ajută din plin ca siguranța componentelor interne să fie una extrem de bună.

  4. Deși cu mult mai puține funcții și dotări decât un dezumidificator casnic, funcțiile de bază, cum ar fi dezumidificare în mod automat sau dezumidificare setată manual, dezumidificare continuă și opțiune pentru drenaj continuu (evacuare apă direct la canalizare), panou de control electronic cu afișaj LCD și higrostat electronic se regăsesc și la aceste modele (vezi Turbionaire Pro 50 și Turbionaire Pro 90). Un echipament modern, cu design în tendințele actuale și culoare ce-l poate face vizibil în medii mai întunecate (vezi roșu și alb în cazul modelelor Turbionaire).

  5. Siguranța sporită în medii mai dure, recomandă un dezumidificator profesional în detrimentul unuia casnic, deși poate că suprafața sau volumul de aer din în respectiva încăpere, locație, ar putea da falsa impresie că s-ar descurca chiar și un dezumidificator mai mic, conform cifrelor. Însă, un mediu cu foarte mult praf, de exemplu, nu ar face decât să blocheze mult mai rapid grila de admisie a aerului în cazul unui dezumidificator casnic, care are o astfel de grilă mult mai mică și cu un filtru de aer ceva mai fin, comparativ cu un dezumidificator profesional care este gândit și pentru astfel de medii.

Citeste si...
Ţiriac, noi investiţii pentru revoluţionarea sportului: universitate sportivă pe 33 de hectare

În concluzie, decizia de a alege un dezumidificator puternic, cu o capacitate mai mare de extragere a apei din aer, în detrimentul unui dezumidificator casnic, trebuie analizată mai ales în funcție cele 5 motive enumerate mai sus, alte motive fiind, desigur, particulare, specifice.

Cum poți comanda un dezumidificator profesional Turbionaire? Dezumidificatoarele profesionale Turbionaire Pro 50 si Turbionaire Pro 90 pot fi achizitionate atat online de pe eMAG.ro, intax.ro cat și din magazinele Dedeman.