Life

5 alimente minunate, în special pentru bărbații peste 50 de ani

Se știe că, pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, există șanse de a dezvolta probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, boli de inimă, glicemie, diabet și cancer de prostată.

Cu toate acestea, deși unele boli sunt inevitabile, obiceiurile zilnice și mai ales obiceiurile alimentare fac o diferență semnificativă în ceea ce privește conservarea sănătății.

Alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta bărbaților peste 50 de ani

Ciuperci

Ciupercile sunt alimente de origine vegetală, cu un conținut ridicat de nutrienți și foarte puține calorii, astfel încât sunt perfecte pentru includerea în orice meniu zilnic.

Pe lângă conținutul ridicat de fibre (produc o senzație de plinătate), ciupercile conțin o cantitate semnificativă de potasiu care este foarte util pentru compensarea sodiului și controlul tensiunii arteriale, una dintre cele mai frecvente probleme la bărbații de peste 50 de ani.

Ciupercile ies în evidență și pentru cantitatea mare de proteine ​​cu valoare biologică ridicată și săruri minerale, cum ar fi fosforul și fierul. De asemenea, conțin mulți antioxidanți, esențiali pentru protecția celulelor.

Cireșe

Cireșele sunt fructe de sezon de care ar trebui să profităm cu toții, în special bărbații peste 50 de ani. Mâncarea unei porții de 10 sau 12 cireșe după masă este un mod sănătos de a consuma un desert cu foarte puține calorii.

Cireșele conțin substanțe antocianice cu mari proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, astfel încât sunt perfecte pentru reducerea durerii cauzate de artrită sau chiar de gută. Sunt potrivite în special bărbaților care practică sport, deoarece îi ajută să se recupereze după efort. Consumate sub formă de suc sau ca fructe proaspete, acestea reduc inflamația articulațiilor, îmbunătățind recuperarea musculară.

Bogate în vitamina A, C și E, potasiu, fier și acid folic, cireșele sunt un aliment special pentru creier, deoarece ajută la prevenirea pierderilor de memorie.

Ouă

Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, masa lor musculară scade progresiv, dar există mai multe modalități de a întârzia procesul, iar una dintre ele este consumul de ouă în mod regulat, deoarece sunt o sursă excelentă de proteine.

Deși de-a lungul timpului, opiniile au fost împărțite cu privire la beneficiile sau dezavantajele consumului mai multor ouă pe săptămână. Adevărul este că, așa cum s-a menționat în diferite articole ale Școlii de Medicină a Universității Harvard, cei mai mulți experții sunt de acord că acestea sunt esențiale în dieta tuturor.

O altă problemă care apare odată cu vârsta este că vederea tinde să se deterioreze. Ouăle sunt bogate în luteină, un nutrient care reduce riscul de cataractă și degenerare maculară, o afecțiune a ochilor care poate provoca orbire.

Afine

Afine sunt un aliment excelent, în special pentru bărbații peste 50 de ani, deoarece consumul lor ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar și a problemelor de prostată și uretră.

Deși cercetările sunt încă în desfășurare, unele studii au descoperit că afinele reduc inflamațiile și pot ajuta la inhibarea creșterii unor celule canceroase.

Concentrația mare de flavonoide din afine le face deosebit de benefice pentru memorie, un lucru de o importanță deosebită la vârsta adultă. Sunt o sursă excelentă de antioxidanți, protejând creierul și reducând riscul de boli precum Parkinson și Alzeimer.

Fasole

Aceste mici leguminoase sferice, care pot fi negre, roșii sau albe, sunt o sursă bogată de proteine, foarte bune pentru a ajuta la menținerea bolilor de inimă și a diabetului. Mai multe studii au arătat că sunt ideale pentru reducerea nivelului de colesterol LDL (rău) și la scăderea riscul de accidente vasculare cerebrale.

Potrivit unui studiu publicat în Archives of Internal Medicine, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 (cauzat în principal de excesul de greutate și viață sedentară) care au consumat 1 cană de fasole zilnic timp de trei luni, au reușit să-și scadă tensiunea arterială să aibă un nivel mai mic al glicemiei.

Nivelurile ridicate de fibre solubile din fasole îmbunătățesc, de asemenea, tranzitul intestinal, scăzând riscul de cancer de colon.

Pe lângă acestea, bărbații ar trebui să consume o serie de superalimente, mai ales în sezonul de iarnă. De asemenea, aceștia este bine să consume mereu alimente care conțin vitamine pentru bărbați, adică vitamine benefice pentru sănătatea lor.

blank