Life

3 mituri despre consumul de canabis

Legalizarea consumului de cannabis este un subiect dezbătut de foarte mulți ani în întreaga lume. Unele țări au considerat că este doar un drog ușor, recreațional, și au legalizat comerțul, în timp ce altele s-au opus cu vehemență. Cert este că fenomenul s-a extins atât de mult, încât a ajuns să fie tolerat chiar și acolo unde este ilegal. Adolescenții percep canabisul ca pe o plantă deosebită, cu proprietăți miraculoase. Pe de altă parte, conservatorii atrag atenția asupra efectelor pe termen lung.

Iată, în continuare, câteva dintre miturile legate de consumul de marijuana:

  1. Îți afectează intelectul

Greșit! Cercetările au relevat faptul că lobul frontal al creierului este responsabil cu creativitatea, iar consumul de canabis crește fluxul de sânge cerebral către această zonă, care devine mai activă.  

Asta nu înseamnă că trebuie exagerat. În anul 2014, un alt studiu a concluzionat că, atunci când vine vorba de creativitate, dozajul cannabisului este esențial. Astfel, în cantități mici (5,5 mg THC), cannabisul a îmbunătățit două aspecte ale gândirii divergente: fluența, adică numărul de răspunsuri furnizate și flexibilitatea sau variația răspunsurilor. Gândirea divergentă explorează multe soluții posibile și apare în mod spontan. Un tip de manifestare și antrenare a acesteia este brainstormingul.

  1. Nu poți să faci sport

Din contră! Alte cercetări au stabilit faptul că, atunci când ingerezi marijuana – prin fum, vapori sau mâncare – compușii săi chimici (canabinoizii), asimilați prin receptorii creierului și ai corpului, reglează durerea, emoțiile, pofta de mâncare și memoria. Compusul numit canabidiol (CBD) este non psihoactiv și provoacă o senzație calmă și relaxată. Celălalt compus principal este tetrahydrocannabinol (THC), un produs chimic psihoactiv care generează, printre alte efecte, sentimente de euforie, inhibiții relaxate, lipsă de focalizare și uneori somnolență.

Sunt multe soiuri de marijuana și multe tipuri de semințe, iar dacă ești pasionat și vrei să afli mai multe despre ele, pe Seeds Mafia vei găsi o mare varietate.

Cu alte cuvinte, ingerarea canabisului imită procesul natural al activării sistemului endocanabinoid, iar acest lucru îmbunătățește semnificativ performanțele sportivilor. Bucuria unui alergător, spre exemplu, indiferent dacă este naturală sau indusă de marijuana, poate minimaliza distragerea atenției și poate ajuta exercițiul fizic să nu fie doar un mijloc spre final, ci o plăcere.

Un alt avantaj pentru sportivi este faptul că această plantă poate crește numărul răspunsurilor impulsive, ceea ce duce la mai multe comportamente de asumare a riscurilor – fără a afecta luarea deciziilor – lucru ce s-a dovedit benefic în competiții. Studiile sugerează, de asemenea, că marijuana poate contribui la oxigenarea țesuturilor, îmbunătățește vederea și concentrarea, îi ajută pe sportivi să uite experiențele traumatice anterioare legate de activitate (cum ar fi căderi sau răni), să reducă spasmele musculare și le ameliorează durerea. În aceste condiții, nu este de mirare că o parte dintre ei apelează la astfel de soluții din ce în ce mai mult.

  1. Este bun pentru toate vârstele

Nu. Pentru un creier în curs de dezvoltare, precum cel al unui adolescent, marijuana poate fi foarte toxică. De aceea, fumatul acesteia poate duce la atacuri de panică, depresie sau la alte probleme de sănătate mintală, dar și la creșterea anxietății.

Oamenii de știință au identificat aproximativ 60.000 de cazuri de depresie la adulți sub 35 de ani în Marea Britanie și peste 400.000 în SUA, care ar fi putut fi evitate dacă în timpul adolescenței nu fumau cannabis.

În concluzie, consumul de marijuana are nenumărate beneficii asupra sănătății tale, dacă este moderat! 

blank