Politic

Dragnea spune că-și dă demisia din cauza legii pensiilor. În legislatura următoare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că, dacă sistemul de pensii din România nu se reformează, va „da cu subsemnatul pe cererea de demisie” din Parlament.

<<Eu o să dau cu subsemnatul pe cererea de demisie. Eu cred că puteţi spune despre mine că nu sunt ”răzgândeanu”. Şi nu fac afirmaţii fără să nu mă gândesc, chiar cred în asta. Nu am vrut să fac această afirmaţie în perioada în care se dezbătea legea, o fac acum, pentru că eu cred foarte mult în lucrul ăsta. Am fost împotrivă, nu am vrut să pun în situaţie delicată colegi de-ai mei, inclusiv care au votat, inclusiv pe cei care stăteau în afara sălii şi care le cereau celor de la PSD să voteze, că ştiţi foarte bine lucrul ăsta. Dar este o mică formă de protest sau un gest de-al meu prin care nu doresc să beneficiez de un drept de care cred că e câştigat prematur>>, a afirmat Dragnea, la sediul central al PSD.

El a arătat că are aceeaşi abordare şi în ceea ce priveşte salariile demnitarilor şi a pledat pentru continuarea şi finalizarea discuţiilor referitoare la legea salarizării pentru tot sistemul bugetar. „Poate în următorul mandat reuşim totuşi să punem rânduială atât în sistemul de pensii din România, cât şi în sistemul de salarizare din sectorul bugetar, pentru că nu este în regulă. Sunt categorii care au primit bonificaţii, sunt categorii care au primit salarii mai mari, altele care nu au primit”, a explicat liderul PSD.

 

blank