Showbiz

12 sfaturi de care Andreea Marin ar fi trebuit să ţină seama ca să nu fie călcată de hoţi

Vestea ca hotii au spart casa Andreei Marin tine prima pagina a ziarelor de cateva zile. Vedeta a declarat că nu i s-a furat nimic, in afara unei genti in care se afla suma de 1000 de ron, pentru ca la scurt timp să apară teoria montarii microfoanelor.

andreea-marin (1) (1)Atât ea cât şi soţul ei, medicul turc Tuncay Ozturk, au susţinut că hoţii au fost de fapt persoane care le-au montat sisteme de ascultare. La sfârşitul săptămânii trecute, casa Andreei Marin a fost spartă de hoţi. Vedeta a declarat că nu i s-a furat nimic, pentru ca la scurt timp să apară teoria microfoanelor. Atât ea cât şi soţul ei, medicul turc Tuncay Ozturk, au susţinut că hoţii au fost de fapt persoane care le-au montat sisteme de ascultare. Trebuie amintit faptul că în urmă cu o săptămână, în presă au apărut informaţii cum că Andreea Marin şi fostul ei soţ Ştefan Bănică jr. sunt verificaţi de ANAF în cadrul operaţiunii ”control la marile averi”. Din declaraţiile vedetei, cele două episoade par a fi legate unul de celălalt. 

Poliţiştii care anchetează spargerea au declarat că nu e vorba de o ”plantare de microfoane”, iar hoţii au descoperit locuinţa vedetei din cauza imaginilor postate de aceasta pe Facebook. De asemenea, anchetatorii au declarat că au un cerc de suspecţi, iar spărgătorii vor fi prinşi. Deşi se află la un nivel relativ scăzut, numărul de spargeri din locuinţe a crescut în ultimul timp. În Bucureşti, cele mai vizate zone sunt cartierele din nordul Capitalei, unde locuiesc oamenii mai înstăriţi Mai jos sunt 12 sfaturi simple care pot ajuta pe oricine să-şi apere locuinţa de hoţi.

E foarte important ca banii să fie ţinunţi în conturi bancare şi nu la saltea, iar valorile, de asemenea, în seifurile unor instituţii financiare de încredere. Atenţie, de ÎNCREDERE! Pentru că aici trebuie să ne amintim de scandalul devalizării cutiilor de valori din filialele locale ale unor bănci din România.

1. Nu păstra în casă sume mari de bani și nu populariza valorile pe care le deții.
2. Nu anunța pe toată lumea că pleci de acasă și nu posta fotografii din concediu pe rețelele de socializare, cei mai mulți hoți acționează ”la pont”.
3.. Fii atent la persoanele necunoscute care se plimbă suspect prin zona în care stai, fie că locuiești la casă sau la bloc. Hoții de obicei ”filează” câteva zile zona.

4. Discută cu vecinii să nu deschidă interfonul oricui. Hoții caută varii pretexte să intre în bloc: poștă, gaze, distribuția pliantelor.

5. Roagă un vecin să-ți ia corespondența sau pliantele lăsate pe clanța ușii – o cutie poștală goală indică faptul că cineva este acasă.

6. Înlocuiește butucul yalei de fiecare dată când pierzi cheia, mai ales dacă s-a întâmplat înainte să pleci în vacanță.
 
7. Nu lăsa bilete în ușă sau cheia sub preșul de la intrare.

8. Montează un sistem de alarmă în locuință, conectat la un dispecerat de monitorizare și intervenție la alarmele de efracție.

9. Montează un sistem de iluminat cu senzori de mișcare, atât în cazul în care locuiești la bloc cât și dacă stai la casă.

10.
La plecarea din localitate asigură-te că ai încuiat ușa și că ai închis ferestrele.

11. Daca lași cheia unei persoane cunoscute, asigură-te că este de încredere.

12. În cazul în care pleci de acasă, lasă lumina aprinsă în dormitor și un aparat radio pornit.

Din fericire, Andreea Marin si sotul ei s-au ales numai cu stresul provocat de spargere, stres care va fi alungat cu o investiţie importantă în securizarea casei.
blank