Litoralul românesc își așteaptă turiștii cu brațele deschise. Dar asta nu înseamnă că pandemia de COVID-19 a luat sfârșit, ba dimpotrivă, este necesar să fim mai precauți ca niciodată. Numărul cazurilor de bolnavi infectați cu periculosul virus a crescut în ultima perioadă și singurul suvenir cu care nu dorim să ne întoarcem acasă din vacanță este o infecție ce ne răpește libertatea și ne pune viața în pericol.

Pentru a fi în deplină siguranță pe litoral, este important să nu ignorăm realitatea zilelor noastre și să ținem cont de o serie de reguli și sfaturi care ne ajută să ne protejăm. Iată zece din acestea:

#1 Dezinfectarea mâinilor este cea mai simplă metodă de protecție

Cea mai plăcută activitate de la mare este înotul. Dar o baie bună nu este la fel de eficientă ca folosirea unui dezinfectant medicinal. De aceea, chiar dacă plănuiești să stai mai mult în apă decât pe uscat, ia cu tine pe plajă sticluța cu dezinfectant și ori de câte ori faci o pauză, curăță-ți mâinile pentru a scădea riscul infecției.

#2 Orice ai face, nu-ți atinge fața!

Virusul COVID-19 nu te afectează dacă îți ajunge pe mâini, dar pe față da. Gura, ochii și nasul sunt niște zone foarte vulnerabile și pentru că riști să le atingi fără să-ți dai seama, este bine să-ți păstrezi mâinile în permanență cât mai curate.

#3 Respectarea distanțării sociale este o regulă importantă

Pe de-o parte nu putem decât să ne bucurăm că există persoane pe care virusul COVID-19 nu le afectează, dar pe de altă parte trebuie să admitem că această rezistență a lor reprezintă un pericol pentru toate grupurile sensibile. Este mult mai dificil să te ferești de un virus când purtătorul său este asimptomatic și de aceea, chiar și pe plajă, respectarea distanțării sociale este o regulă de aur.

#4 Alegerea unei cazări sigure contează mult pentru sănătate

Dacă până acum principalul criteriu de selecție a unui loc de cazare pe litoral era prețul, de acum încolo ar trebui să primeze curățenia. Înainte de a-ți face rezervare, caută pe site-ul CazarePeLitoral.ro mai multe alternative și în final alege-o pe cea mai sigură pentru sănătatea ta.

#5 Permite reprezentanțilot barurilor și teraselor să-ți înregistreze datele personale

Dacă ai de gând să mănânci în oraș la mare, pregătește-te să-ți împărtășești datele personale cu responsabilii barurilor și teraselor pe care le vizitezi. Pentru aceștia, înregistrarea acestor informații nu numai că este o lege pe care trebuie s-o respecte, dar și o măsură de a-și proteja clienții în cazul în care unul dintre ei se dovedește a fi infectat cu COVID-19.

Citeste si...
Aproape toată lumea o face, spun cercetătorii

#6 Take out-ul îți poate salva viața

Anul 2020 este primul din istoria lumii care contrazice zicala: unde-s mulți puterea crește. În prezent ești mai sigur singur, mai ales dacă faci parte din grupul persoanelor vulnerabile. De aceea, atunci când ai această alternativă, nu refuza o porție de mâncare la pachet pentru a limita expunerea în public.

#7 Pentru sănătate este indicat să renunți la obiceiul de a mânca pe stradă

Porumbul fiert, înghețata și alte delicii de pe plajă s-au transformat în adevărate amenințări pentru sănătate și asta nu pentru faptul că ar fi ceva în neregulă cu modul lor de preparare, ci pentru că este periculos să mănânci cu mâinile murdare.

#8 O viață sănătoasă este mai importantă decât o petrecere pe plajă

Chiar dacă până acum obișnuiai să petreci pe plajă alături de prieteni și uneori împreună cu persoane pe care abia le-ai cunoscut, fă anul acesta o excepție deoarece niciodată nu poți fi sigur de starea de sănătate a celor de lângă tine. La un moment dat lucrurile vor reveni la normal. Dar deocamdată este mai important să te întorci acasă sănătos decât să te distrezi.

#9 Medicamentele nu au niciun efect împotriva virusului COVID-19

Dacă am putea trata infecția cu COVID-19 ca pe o răceală obișnuită lucrurile ar fi mult mai simple. Dar în situația de față singurul lucru care ne rămâne de făcut este să ne protejăm și nu se ne încărcăm bagajele cu medicamente.

#10 Un consult medical te poate scăpa de multe neplăceri

Dacă în sejurul tău pe litoral observi oricare din simptomele infecției cu COVID-19, nu amâna nicio zi vizita la medic și verifică-ți starea de sănătate. S-ar putea să nu fie decât o alarmă falsă, dar dacă pe de altă parte chiar ești infectat, prin decizia ta nu numai că ai face un pas înainte spre vindecare, dar ai proteja și multe persoane cu care altfel ai intra în contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.