Politic, Stiri

Ziua remanierii a venit cu patru schimbării în Guvern

Conducerea PNL i-a validat pe nominalizaţii Atanasiu, Nicolăescu, Buşoi şi Johannis

Johannis
Klaus Johannis nuva renunta la Primaria orasului Sibiu

Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, Eugen Nicolăescu la Ministerul Finanţelor, Cristian Buşoi la Sănătate şi a lui Klaus Johannis pentru poziţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

„În urma demisiilor colegilor noştri, Chiţoiu, Stroe, Gerea şi Nicolăescu, BPN a discutat propunerile şi votul a consacrat următoarele nominalizări: Johannis – ministru de Interne şi vicepremier, Nicolăescu – ministru al Finanţelor, Atanasiu – ministerul Economiei şi Buşoi – ministrul Sănătăţii”, a declarat Antonescu.

Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot, în şedinţa BPN al PNL.

Klaus Johannis a anunţat că nu este dispus să renunţe foarte uşor la Primărie şi că, dacă legislaţia permite, va păstra funcţia, concomitent cu poziţiile din Guvern, apreciind că se pot găsi soluţii de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp.

busoi1_29345000_61035500
Cristian Busoi este cunoscut pentru avere, dar nu si pentru activitatea sa politica

Cristian Buşoi, propus de PNL ca nou ministru al sănătăţii în locul lui Eugen Nicolăescu, mutat la Finanţe, a condus în ultima jumătate de an Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), după un mandat de patru ani de europarlamentar. Cristian Buşoi are 36 de ani, este milionar în euro, e licenţiat în medicină şi drept şi are un doctorat în sănătate publică şi management sanitar.

Rămâne de văzut dacă Victor Ponta va fi de acord cu aceste schimbări în propriul Guvern şi dacă preşedintele va accepta nominalizările.

 

 

blank