Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a vorbit, marţi, cu mai mulţi copii care au vizitat Palatul Parlamentului, de Ziua Porţilor Deschise. Orban s-a fotografiat cu copiii, a dat mâna cu ei şi chiar le-a recitat câteva versuri ale unui cântec: ”Copiii sunt o minune, în ochii lor ascund o lume – de întrebări şi chemări, de vise şi căutări”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a participat, marţi, la evenimentul Ziua Porţilor Deschise organizat la Palatul Parlamentului de 1 Iunie. Sute de copii au vizitat instituţia, iar Orban a dat mâna cu câţiva dintre ei, s-a fotografiat cu ei şi le-a răspuns la întrebări. Unor copii le-a povestit că a cântat şi el în cor.

orban, ziua copilului, palatul parlamentului

”Şi eu am cântat în cor, din clasa a V-a. Parcă nu ştiţi aplecarea mea spre muzică. Cui nu-i plac copiii? E un cântec foarte frumos care-i mai puţin cunoscut: «Copiii sunt o minune, înochii lor ascund o lume – de întrebări şi chemări, de vise şi căutări. Copiii sunt o minune»”, a afirmat Orban.
orban, ziua copilului, palatul parlamentului
La un moment dat s-a oprit lângă o femeie cu o fetiţă de două luni în braţe.

orban, ziua copilului, palatul parlamentului
Jurnaliştii au întrebat dacă fetiţa este un viitor liberal: -”Sperăm”, a răspuns mama. -”Ea va alege când va fi. Să vă trăiască, să vă bucuraţi de ea. Se familiarizează încă de mică-mică cu contextul. Dar văd că nu e speriată, nu plânge…Da,da,da”, a afirmat Orban.

”E o instituţie importantă a statului şi e important ca şi copiii să vadă practic unde se iau decizii, une se fac legi şi, până la urmă, cum se iau aceste decizii care le afectează şi lor viaţa”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat care a fost cea mai mare năzbâtie pe care a făcut-o în copilărie, Orban a afirmat: ”Îmi ia mult timă să vă povestesc câte năzbâtii am făcut. Trebuie să dăm un exemplu către copii, să fie cuminţi, să respecte regulile”. Palatul Parlamentului poate fi vizitat până la ora 16.00.