Ziua Pământului, Earth Day, este este sărbătorită anual pe 22 aprilie, ziua în care a apărut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Ziua Pământului 2021. Google marchează celebrarea din acest an cu un doodle special.

Ziua Pământului 2021. Google sărbătoreşte acest eveniment cu un Doodle special!

Doodle-ul dedicat de Google Zilei Pământului din acest an arată modul în care toată lumea poate planta sămânța unui viitor mai luminos: câte un puiet, pe rând! Planeta pe care o numim acasă continuă să creeze viața și să inspire miracole. Mediul nostru înconjurător lucrează din greu pentru a ne susține, ceea ce ne cere să îi întoarcem favoarea.

Videoclipul Doodle de astăzi arată o varietate de copaci plantați în habitate naturale, una dintre numeroasele modalități prin care noi putem contribui pentru a menține Pământul sănătos pentru generațiile viitoare.

De Ziua Pământului – și în fiecare zi – îi încurajăm pe toți să găsească un mic gest pe care îl pot face pentru a reface Pământul nostru. Acesta va prinde rădăcini și va înflori în ceva frumos.

Ziua Pământului, sau Ziua Planetei Pământ, se sărbătoreşte din 1970, atunci când senatorul american Gaylord Nelson a început acest proiect cu scopul de a atrage atenția față de dezinteresul pe care clasa politică îl arăta mediului înconjurător.

În primul an, Ziua Pamântului a fost marcată prin manifestații în mai multe orașe din Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani. Ca urmare a acestor manifestații, senatorul american Gaylord Nelson a reușit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislații corespunzătoare pentru protecția mediului înconjurător: legea aerului curat, a controlului substanțelor toxice, a calității apei etc. În anii care au urmat, Ziua Pământului a început să fie marcată prin organizarea de evenimente și manifestații care urmăresc să aducă în atenția oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător. În anul 2009, data de 22 aprilie a fost stabilită drept Ziua Pământului de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Ziua Pamântului a devenit un eveniment global și este marcată de peste 200 de milioane de oameni în 141 de țări. Pe 22 aprilie se organizează evenimente și activități care au menirea de a atrage atenția asupra problemelor de mediu.

Citeste si...
Rareș Bogdan face pe marele şef: Dacă Orban nu va fi acceptat premier, avem şi alte variante