Actualitate, Stiri

Ziua Internaţională a Tinerilor, sărbătorită inedit în Parcul Obor

Ziua Internaţională a Tinerilor, sărbătorită inedit în Parcul Obor

-1Standuri de prezentare a diverselor ţări, muzica tradiţională şi reţetele culinare specifice au fost numai câteva din surprizele la care au fost invitaţi bucureştenii, pentru a aniversa ieri, în Parcul Obor, Ziua Internaţională a Tinerilor.
-2Vizitatori de toate vârstele au avut posibilitatea să se plimbe pe faimosul Champs Elysee sau pe impunătorul zid chinezesc, să viziteze piramidele egiptene, să se întâlnească cu puternici samurai japonezi, iar mai apoi, după atâta drum, să savureze o porţie de paste şi un pahar de Sangria.
-3În faţa Primăriei Sectorului 2, în standurile special amenajate pentru acest eveniment, au fost prezentate obiceiurile, tradiţiile şi muzica unor ţări din întreaga lume şi, spre deliciul gurmanzilor, s-au putut face schimburi de reţete culinare ale unor bunătăţi specifice zonelor geografice prezentate.

Sub genericul “Sunt tânăr şi vreau”, tinerii parlamentari din sectorul 2 – organizatorii evenimentului – au derulat o campanie de strângere a mesajelor scrise de tinerii prezenţi prin care aceştia şi-au transmis gândurile, opiniile şi aşteptările lor de la viaţă, iar toate acestea au fost postate pe panouri, în Parcul Obor.

Data de 12 august a fost declarată Ziua Internaţională a Tinerilor de către Adunarea Generală a ONU în 1999 şi se sărbătoreşte în fiecare an prin organizarea de diverse activităţi publice, de informare asupra drepturilor şi responsabilităţilor tinerilor.

 

blank