Politic

ZIUA DE LUCRU DE 6 ORE, NU DE 8 ORE!

imm-uriIoan Iovescu, senator UNPR de Timiş, susține că a vorbit inclusiv cu şeful său ierarh, Oprea, pentru a elabora un proiect de lege, după modelul suedez, în care programul de lucru să fie diminuat de la 8 ore pe zi la 6 ore pe zi.

Ideea senatorului de a reduce programul de lucru i-a venit mai demult, dar până acum i-ar fi lipsit susținerea politică.

Iovescu susține că principalul avantaj al reducerii programului de lucru ar fi creşterea eficienţei angajaţilor şi implicit a productivităţii muncii. În plus, oamenii au posibilitatea să câştige mai mult, după ce mulţi vor prefera să-şi mai ia un job part-time. “Una este un randament la șase ore și alta e un randament la opt ore. Pentru cei care lucrează în fabrici pe bandă, nu este ușor ca opt ore să tragi”, mai spune Iovescu.

Ceea ce nu a luat în calcul Ioan Iovescu este că salariul la locul de muncă va scădea, pentru că orele muncite sunt mai puţine. Şi astfel, să fim nevoiţi să alergăm în două părţi pentru a strânge un salariu, pe care îl luam dintr-un singur loc.