Ziua 300
International

Ziua 300 a războiului: Mercenarii lui Putin își găsesc sfârșitul pe frontul „fierbinte” din Bahmut

Ziua 300 a războiului: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că frontul din Bahmut a devenit mormânt nu numai pentru armata rusă regulată, dar și pentru mercenarii angajați de Rusia. 100.000 de soldați ruși și-au pierdut viața pe frontul din Ucraina.

Ziua 300 a războiului din ucraina! Bakmut este cel mai fierbinte punct de pe întreaga linie de front – peste 1.300 km de ostilități active. Din luna mai, ocupanții încearcă să rupă Bahmut.

„Timpul trece și Bahmut deja rupe nu doar armata rusă, ci și pe mercenarii ruși care au venit să înlocuiască armata irosită a ocupanților. Gândiți-vă doar la asta: Rusia a pierdut acum aproape 99.000 dintre soldații săi în Ucraina. În curând, pierderile ocupanților vor fi de 100.000. Și pentru ce? Nimeni de la Moscova nu poate răspunde la această întrebare. Și nici nu o va face”, a spus Zelenski.

Zelenski le-a mulțumit soldaților ucraineni care țin cu eroism frontul Bahmut, Soledar, Avdivka, Marinka, Kreminna și întregul Donbas.

El a subliniat că această regiune era una dintre cele mai puternice din Ucraina înainte de venirea Rusiei, iar acum Federația Rusă „o rade până la pământ pârjolit”.

Forțele ucrainene se află la câțiva kilometri de orașul Kreminna, important din punct de vedere strategic, a comunicat marți seara Serhi Haidai, șeful administrației militare din regiunea Lugansk.

Potrivit lui Haidai, oamenii îngheață de frig în așezările „eliberate” de ruși din regiunea Lugansk: „Clădirile sunt încălzite prin arderea copacilor tăiați pe străzi și cu mobila oamenilor”.

Rușii se pregătesc să atace din Belarus

Un grup de monitorizare a raportat că Rusia a început să transfere echipamente militare și a mobilizat trupe în sudul Belarusului, la granița cu Ucraina.

Belaruski Hajun, organ de presă independent de monitorizare militară din Belarus], a comunicat că tancuri, camioane și personal al Forțelor Armate ale Rusiei au fost transportate din poligoanele din Belarus din nord și centru, unde au fost desfășurate, către sud, aproape de granița cu Ucraina.

La 20 decembrie, un eșalon de vehicule militare rusești a plecat din gara Polonka. Vehiculele fuseseră staționate anterior în poligonul de tragere Obuz-Lesnovski (districtul Baranovichi, regiunea Brest).

Platformele transportau 23 de tancuri de luptă T-80, opt transportoare de benzină, nouă camionete Urals și Kamaz, precum și două vagoane de pasageri și șapte vagoane de marfă.

blank