Featured, International

Zindzi, fiica lui Nelson Mandela, a încetat din viată la 59 de ani

Zindzi, fiica liderului african Nelson Mandela, a murit la vârsta de 59 de ani, la șapte ani de la trecerea în neființă a tatălui ei.

Zindzi era ambasador sud-african în Danemarca și a murit duminică noapte, într-un spital din Johannesburg, scrie The Sun.

blank

Fiica lui Nelson Mandela lasă în urmă patru copii – Zoleka, Zondwa, Bambatha și Zwelabo și pe soțul ei, Molapo.

Decesul fiicei lui Mandela a fost confirmat de familie pe Instagram.

Cauzele morții acesteia nu au fost făcute, deocamdată, publice.

Tatăl lui Zindzi, Nelson Mandela, a murit în decembrie 2013, iar mama sa, Winnie Madikizela-Mandela, a trecut în neființă în aprilie 2018.

Zindzi avea doar 18 luni când tatăl ei a fost trimis la închisoare.

Aceasta a fost crescută, în copilărie, și de sora ei mai mare, Zenani, atunci când mama lor a intrat, de asemenea, la închisoare.

Fosta soție a lui Nelson Mandela a murit în 2018, la vârsta de 81 de ani
Winnie Mandela era internată în spital de câteva zile, având o infecție la rinichi.

Căsătorită timp de 38 de ani cu Nelson Mandela, primul președinte al Africii de Sud ales prin vot universal, Winnie Madikizela-Mandela a fost unul dintre simbolurile luptei anti-apartheid.

„Doamna Madikizela-Mandela a luptat cu hotărâre împotriva statului Apartheid și s-a sacrificat pentru libertatea țării. Activismul și rezistența ei împotriva apartheidului au provocat arestarea de mai multe ori, culminând cu izolarea acesteia în micul oraș Brandfort din Statul Liber Orange. A ținut vie amintirea soțului ei întemnițat, Nelson Mandela, de-a lungul anilor în care acesta se afla pe Insula Robben și a ajutat în lupta pentru justiție în Africa de Sud. Ea și-a dedicat cea mai mare parte a vieții adulte cauzei poporului și pentru acest lucru a fost cunoscută ca Mama Națiunii. Familia Mandela este profund recunoscătoare pentru darul vieții acesteia și îi îndemnăm pe toți cei care au iubit-o să omagieze această femeie remarcabilă”, se arată într-un comunicat al familiei Mandela.

După primele alegeri democratice din Africa de Sud în 1994, Winnie Madikizela-Mandela a fost parlamentar și a supervizat proiecte de artă și cultură. În 2016, a primit cea mai înaltă distincție din statul sud-african pentru contribuția la lupta pentru eliberarea poporului din Africa de Sud.


blank