Life, Stiri

„Zilele Bucureştiului”. Concerte în aer liber, proiecţii pe Casa Poporului, dansuri şi târguri

Bucureştiul sărbătoreşte 555 de ani de existenţă atestată documentar. Între 19 şi 21 septembrie, toţi bucureştenii sunt aşteptaţi în centrul oraşului la o sărbătoare ca-n poveşti.

1_costume_epoca

Timp de trei zile şi trei nopţi nu va fi linişte în Capitală. Piaţa Constituţiei, Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu, Centrul Istoric şi Palatul Brâncovenesc din Mogoşoaia vor găzdui concerte ale unor artişti români consacraţi, dansuri, expoziţii de artă, târguri, spectacole de teatru, parade ale costumelor de epocă şi proiecţii 3D. Fiecare membru al familiei va găsi ceva pe placul lui. Click! vă spune mai jos ce evenimente nu trebuie să rataţi la sărbătoarea din acest an.

Vineri, 19 septembrie, începând cu ora 17.00, intersecţia străzilor Lipscani şi Eugen Carada va deveni un ring de dans. Coregrafii pasionale de tango şi explozii de energie pe ritmuri latino vor face oraşul să danseze, iar Centrul Istoric să vibreze sub paşii dansatorilor. Artiştii invitaţi vor susţine show-uri incendiare, dar şi cursuri pentru cei ce doresc să înveţe tainele coregrafiei, care apoi pot exersa timp de o oră, alături de profesori, însufleţind şi mai mult Strada Lipscani. Tot vineri, de la ora 20.00, în Piaţa Universităţii (esplanada cu statui), va avea loc un concert de muzică alternativă al celor mai cunoscute trupe româneşti de azi: Omul cu şobolani, Les Elephants Bizares, Luna Amară, The Speakers. Piaţa se va transforma într-un spaţiu expoziţional, care va găzdui o instalaţie de artă contemporană (Feed me).

Sâmbătă, 20 septembrie, trebuie neapărat să daţi o fugă în Centrul Vechi, căci aici are loc inaugurarea Hanului Gabroveni, obiectiv cultural însemnat al Bucureştiului care a fost restaurat de Primăria Bucureşti. Hanul, care va găzdui expoziţii şi evenimente culturale de primă mână, va fi deschis publicului gratuit de „Zilele Bucureştiului”. Seara, de la ora 18.00, în Parcul Cişmigiu, nu rata „Bătaia cu flori de la Şosea”, o tradiţie în Capitală din perioada interbelică, când bucureştenii ieşeau în stradă şi aruncau cu flori unii în alţii.

La ora 20.00 locul tău trebuie să fie în Piaţa Constituţiei ca să participi la „rEvoluţia Muzicii Uşoare Româneşti”. Artişti consacraţi şi recenţi vor împărţi aceeaşi scenă pentru o seară de neuitat. Vor interpreta piese de succes, lansate acum câteva decenii, dar şi hituri mai noi. Iată pe cine vei asculta în piaţă: Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Monica Anghel, Cristi Minculescu, Horia Moculescu, Loredana Groza, Delia, Marius Moga, Smiley, What’s up, Adda, Ştefan Bănică jr., BUG MAFIA.

La ora 23.00 vei martorul celei mai tari proiecţii 3D din câte au fost vreodată în Bucureşti. Casa Poporului se va transforma într-un ecran gigant, pe care se va proiecta iMapp Bucharest 555, un spectacol multimedia unic în Europa. E vorba de cinci show-uri a câte 5 minute şi 55 de secunde, realizate de echipe de artişti selectaţi din întreaga lume.

Duminică, 21 septembrie, în Parcul Cişmigiu, va avea loc parada costumelor de epocă. De la ora 15.00 şi până seara târziu animatorii se vor perinda pe aleile parcului îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, răspândind veselie şi bună dispoziţie trecătorilor. Zilele de 20 și 21 septembrie sunt dedicate și spectacolelor în aer liber și reunesc, pe scena din Parcul Cișmigiu, în intervalul orar 18:00 – 22:00, minorități și comunități naționale (armeană, maghiară, greacă, italiană, rromă, turco-musulmană, germană, evreiască), precum și artiști îndrăgiți de publicul autohton: Silviu Biriș, Maria Buză, Marius Mihalache, Irina Sârbu, Orchestra Valahia, fiind doar câteva dintre numele celor care vor concerta în ultimele două seri de sărbătoare.

Evenimente pentru copii la Palat

Şi Centrul Cultural “Palatele Brancoveneşti” din Mogoşoaia participă la sărbătoarea “Zilele Bucureştiului” cu evenimente la care sunt invitaţi copii din şcolile bucureştene şi centre de plasament. Tot pentru copii se vor organiza un minicircuit de Formula 1, sub formă de competiţie cu premii şi jocuri interactive susţinute de actori profesionişti. De asemenea, bucureştenii vor fi invitaţi în curtea palatului la teatru, precum şi la concerte în aer liber. Curtea palatului va fi decorată cu o pictură 3D supradimensionată care va înfăţişa imagini din trecutul Bucureştiului, imagini din prezent şi o proiecţie a Bucureştiului în viitor.

blank