Actualitate, Stiri

Zi de pelerinaj la Mănăstirea Prislop!

Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca, s-a stins la 28 noiembrie 1989 în chilia sa de la metocul mănăstirii Prislop (așezământ din orașul Sinaia).

portretul_parintelui_Arsenie_Boca

Oficial, decesul Părintelui a survenit în urma unor probleme de sănătate, dar cauzele morții sale sunt încă învăluite în mister. 

De-a lungul timpului, a făcut multe minuni, a ajutat oameni bolnavi și a răspândit credința de fiecare dată când a avut ocazia. „O fată credincioasa și grav bolnavă, de scleroză in placi, s-a ridicat din scaunul ei cu rotile și a plecat pe picioare acasă, un alt copil atins de leucemie care acum revine mereu la Prislop, cerând să fie dus să-l mai vada o data pe “tata Boca”, s-a vindecat numai atingându-se de raclă, au spus cei care se aflau acolo.

În 20 de ani, nu s-au schimbat prea multe. Mai trăiesc cei care l-au cunoscut și i-au simțit binecuvântarea părintelui. Mărturie stau cărțile scrise sau poveștile spuse de cei ce au văzut minunile făcute de Părinte.

mormant

În fiecare an așadar, pe 28 noiembrie puhoaie de oameni merg pe Dealul Mănăstirii in pelerinaj la Mormântul Părintelui pentru a-i duce flori, pentru a se ruga, dar și pentru a-i mulțumi. „Mereu acoperit cu flori ce nu se ofilesc niciodată, nici măcar iarna, mormântul e stropit în permanență de lacrimile credinciosilor, care se trezesc plângând fără motiv, de îndată ce se ating de crucea simpla din lemn a Cuviosului”, a spus unul dintre credincioși, Ioan Iosif.

blank