“Ce trist… Cine să-l voteze, dacă a destrămat USL?”

  Zgonea(3)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a comentat ironic, sâmbătă, renunţarea lui Crin Antonescu de a candida la preşedinţia României, întrebându-se:”Cine să-l voteze, dacă proiectul USL l-a destrămat domnia-sa?”.

“Ce trist! Cine să-l voteze, dacă proiectul USL l-a destrămat domnia-sa ? Era normal să nu mai candideze, din punctul meu de vedere nu e o mare pierdere pentru România, cred că este un câştig. E treaba domniilor-lor (nr-PNL-PDL) pe cine desemnează, să facă ce cred ca dreapta să se unească. (…) Cariera lui politică s-a încheiat în momentul în care a decis să rupă PNL din USL”, a comentat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei l-a portretizat pe Crin Antonescu drept “un om instabil”, care a fost “eternul candidat” şi care “când s-a apropiat de finish a clacat”. “Este o mare greşeală că acest cetăţean a ajuns preşedintele PNL”, a mai spus Zgonea.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.

“Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru poetoni şi nu pentru baroni”, a spus Antonescu.