Politic, Stiri

Zgonea spune că România susţine acordul de asociere a Moldovei cu UE

„Statele din zona Balcanilor şi a Europei de Est trebuie să rămână în graniţele stabilite”

zgonea 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, consideră că statele din zona Balcanilor şi a Europei de Est trebuie să rămână în graniţele stabilite prin înţelegerile internaţionale şi că România condamnă anexarea Crimeei de către Rusia.

‘Statele din zona Balcanilor şi din zona Europei de Est trebuie să rămână în graniţele stabilite prin înţelegerile internaţionale. Se încalcă dreptul internaţional şi România condamnă cu fermitate acest lucru. Eu, personal, împreună cu grupul de prietenie româno-american, voi transmite un mesaj în următoarele zile, unul care nu va fi pe placul celor care au făcut acest lucru. Eu cred că aceasta este voinţa noastră, a Parlamentelor naţionale. Când este vorba despre cooperare în zona internaţională sau regională trebuie să întrebăm toţi actorii relevanţi’, a afirmat sâmbătă Valeriu Zgonea, care a condus lucrările Sesiunii inaugurale a AP SEECP.

El a precizat că România susţine acordul de asociere a Republicii Moldova cu UE. ‘Colegii din Republica Moldova sunt aici, toată delegaţia este (…) Suntem extrem de preocupaţi şi (…) noi consideram Crimeea ca anexată ilegal şi nu recunoaştem acest lucru şi credem că procesul este acela care a fost în anii 90’, a adăugat Zgonea.

 

blank