Zelenski
International

Zelenski susține, în continuare, că dorește să discute direct cu Putin

Volodimir Zelenski nu renunță la ideea de a discuta direct cu Vladimir Putin. Unde propune președintele ucrainean să îl întâlnească pe omologul rus

„Când vorbim despre garanții de securitate și care țări ar trebui să fie în acordul de garantare a securității pentru Ucraina – cred că Israelul ar trebui să fie printre aceste țări, este clar”, a spus el.

Zelenski a remarcat că Israelul are o istorie bogată și multe paralele cu istoria Ucrainei, afirmând că a existat, de asemenea, o mare migrație a evreilor din Ucraina în Israel, potrivit Pravda.

„În ceea ce privește Israelul și medierea domnului Bennett, suntem în favoarea ei. Cred că domnul Bennett poate juca un rol important (…). Am vorbit cu domnul Bennett și i-am spus că este greșit și neconstructiv să ne întâlnim astăzi în Rusia, Ucraina și Belarus. Acestea nu sunt locurile în care putem găsi un punct comun și să oprim războiul. Nu vorbesc de întâlniri tehnice, ci de întâlniri ale liderilor. Cred că Israelul poate fi o astfel de țară – și mai ales Ierusalimul? Așa cred. Și i-am spus asta. Nu pot să vorbesc despre detaliile discuțiilor sale cu președintele rus. Zelenski mai crede că Israelul ar putea fi parte la acordul privind garanțiile de securitate pentru Ucraina, care este în prezent în război cu Rusia”, a mai spus liderul de la Kiev.