Zelenski
International

Zelenski: Am expulzat armata rusă din regiunile nordice. Vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că armata rusă a fost „expulzată” din regiunile nordice şi din Insula Şerpilor.

„Ei simt deja că a venit timpul să fugă din Herson şi din sudul ţării”, afirmă preşedintele, adăugând că „va veni timpul când vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea”.

Volodimir Zelenski a mai afirmat că va veni timpul ca armata rusă „să fugă din regiunea Harkov, din Donbas și din Crimeea”.

„Am expulzat armata rusă din regiunile nordice. Am expulzat invadatorii din Insula Şerpilor. Ei simt deja că a venit timpul să fugă din Herson şi din sudul ţării noastre în general. Va veni timpul când vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea… Şi toţi cei care pot ajuta în acest sens, ar trebui să o facă”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, conform news.ro.

Acesta cere populaţiei să raporteze, în siguranţă, „informaţii importante despre inamic”.

„Dacă îi cunoaşteţi pe cei care îi ajută pe ocupanţi sau justifică agresiunea, vă rugăm să raportaţi şi acest lucru. Nu uitaţi să îi ajutaţi pe oamenii noştri din teritoriul ocupat care au rămas singuri sau fără comunicare. Vorbiţi cu ei, susţineţi-i, spuneţi-le despre lupta noastră şi despre posibilităţile de evacuare către un teritoriu liber”, a mai afirmat preşedintele.