Secretarul general al PSD susține că între Vladimir Putin și Klaus Iohannis nu există nicio deosebire. În opinia lui Mihai Fifor, amândoi abordează subiectul dezbaterilor în același mod, respectiv „maraton cu jurnaliștii aleși pe sprânceană” cu întrebări trimise dinainte.

„În 2018, în campania pentru alegerile prezidențiale, Vladimir Putin nu a participat la nicio dezbatere cu contracandidații săi. Exact ca Iohannis! În fiecare an, Putin organizează o „dezbatere” cu cetățenii, în care întrebările sunt trimise dinainte și atent selectate. Exact cum face Iohannis în această campanie.

Tot la sfârșit de an, Putin face o „dezbatere” maraton cu jurnaliștii. Dintre cei peste 1.700 de ziariști, doar doi-trei sunt de la presa internațională. În rest intră doar cei aleși pe sprânceană de Kremlin. Exact ca la marea dezbatere de azi a lui Iohannis”, a scris Fifor, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Acesta a transmis o întrebare către cetățeni: „Nu vă întreb, prin urmare, câte asemănări sunt între Putin și Iohannis. Vă întreb altceva: există vreo deosebire?”.

Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă susținută miercuri la sediul PNL, că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie. Șeful statului a precizat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”.