Ce au în comun Anca Ţurcaşiu, Lili Sandu, Ioana Ginghină, Claudia Pavel, Carmen Negoiţă şi Andreea Raicu? Sunt slabe şi “certate” cu carnea. Cel puţin în cazul lor, dieta vegetariană a dat roade, iar acum se mândresc toate cu trupurile trase prin inel.

Ioana Ginghină: “Seara pun grâu la încolţit”. Sunt şase ani de când Ioana Ginghină (39 de ani) a descoperit alimentaţia vegană (care exclude produsele animale) şi tot de atunci încearcă să-şi convingă soţul, pe Alexandru Papadopol, să renunţe şi el la carne. „V-am mai spus că Alexandru râde de mine când vine vorba despre hrana vie. Nu neapărat că nu crede în beneficiile ei, ci pentru că mă vede cum pun seara la hidratat migdale sau diverse, cum pun grâu la încolţit, cum cer frunze verzi în piaţă. Când vine acasă îl aştept cu mâncare caldă, ovo-lacto-vegetariană, sufleuri, tocănite de legume cu sosuri delicioase, vinete umplute cu paste şi legume, supe, salate. Nici dulcele nu mi-a lipsit, aşa că i-am făcut biscuiţi, torturi, creme şi îngheţate raw vegane”, povestea actriţa pe blogul ei.

Carmen Negoiţă: “Fac brânză din lapte de migdale”. Ea nu doar că a devenit vegană, însă şi-a transformat stilul de viaţă şi într-o afacere, având o cofetărie în care dulciurile nu conţin zahăr şi nici nu sunt preparate termic. “Am înlocuit laptele de vacă cu cel de nucă de cocos, migdale sau caju. Fac şi iaurt, şi brânză din laptele de nucă de cocos, migdale sau caju”, povestea Carmen Negoiţă (36 de ani), fashion blogger şi femeie de afaceri.

Andreea Raicu: “Consum seminţe şi soia”. Zilele trecute a împlinit 40 de ani, dar arată ca la 25. Andreea Raicu şi-a schimbat viaţa în 2008, când a decis să excludă carnea din alimentaţie. Nu vă îndemnăm să faceţi ca ea fără să vă consultaţi medicul, însă dieta vegetariană i-a priit vedetei de minune. “Mănânc foarte multe seminţe neprăjite: de la migdale, la seminţe de dovleac, seminţe de floarea soarelui, mănânc soia, multe legume”, povestea fosta vedetă de la Prima TV. Raicu nu a avut niciodată probleme cu greutatea.

Lili Sandu: „Cartofi dulci la cină”. La 38 de ani, Lili Sandu arată mai bine decât la 20, iar zilele acestea nu conteneşte să ne arate ce sexy e în costum de baie, fiind în vacanţă, alături de iubit. Şi ea a scos carnea din alimentaţie. “Dimineaţă mănânc un bol cu fulgi de ovăz fără gluten, cu lapte de quinoa, nuci, o banană şi scorţişoară pentru gust. La prânz mănânc quinoa cu legume şi avocado sau supe, salate, humus. După antrenamente, în general, îmi prepar un smoothie, iar la cină optez pentru cartofi dulci la cuptor cu rozmarin, varză de Bruxelles, falafel, burger vegan”, a povestit ea pentru slabsaugras.ro.

Claudia Pavel a renunţat la carne şi la lactate. Sunt ani buni de când Claudia Pavel (32 de ani) şi-a făcut ordine în alimentaţie, renunţând complet la lactate, la carne şi la făina albă. Motivul? Ajunsese la 69 kg. Acum, solista cântăreşte 54 de kilograme şi se declară semivegetariană, pentru că a păstrat peştele în meniu.

Anca Ţurcaşiu, vegetariană din 1990. Solista Anca Ţurcaşiu (47 de ani) este de departe cea mai celebră vegetariană din România. Aceasta a renunţat la carne în 1990 şi de atunci este ovo-lacto-vegetariană. „Nu am avut de gând să renunţ la carne. Eram la mare şi nu ştiam ce să mănânc, aşa că l-am rugat pe bucătarul hotelului unde eram cazată să-mi pregătească ceva. Mi-a făcut o salată extraordinară. Am stat acolo trei luni şi în fiecare seară bucătarul îmi pregătea o mâncare diferită”, a declarat ea.