Convenienţa unui Windows 365 similar pentru toţi angajaţii, disponibil de oriunde şi de pe orice dispozitiv, va costa mult, în special companiile cu un număr mare de angajaţi

Microsoft a anunţat săptămâna aceasta Windows 365, o versiune de Windows în cloud, care poate fi accesată, prin intermediul unei conexiuni la internet, de pe Windows 10 sau Windows 11.

Marile avantaje ale unui sistem de operare în cloud vin din faptul că aceeaşi versiune de Windows – cu aceleaşi configuraţii şi aplicaţii – poate fi disponibilă de la distanţă pentru toţi angajaţii, scutind companiile de o parte din grijile cu hardware-ul şi reţelistica.

Gigantul american nu a anunţat şi preţul acestui serviciu când l-a prezentat, limitându-se la a spune doar că va fi disponibil pe bază de abonament lunar, plătit pentru fiecare angajat în parte.

Dintr-o eroare, preţul unui abonament a fost postat pe site-ul noului serviciu. 31 de dolari pe angajat costă unul din abonamentele Business (există şi abonamente Enterprise) la Windows 365.

Pentru 31 de dolari, compania primeşte acces la un Windows instalat pe un sistem cu un procesor cu două nuclee, 4GB RAM şi 128GB spaţiu de stocar. Nu este cea mai ieftină opţiune, dar este departe de cea mai performantă, care ar trebui să ofere, pentru mai mulţi bani, un procesor cu 8 nuclee, 32GB RAM şi 512GB spaţiu de stocare.

Chiar şi cu un sistem modest, la un abonament de 31 de dolari pe lună, o companie cu 100 de angajaţi ar trebui să plătească 3.100 de dolari pentru serviciul Windows 365.

Windows 365 va fi lansat pe 2 august şi, tot atunci, Microsoft va face publice preţurile abonamentelor.
Windows 365